Mercedes-Benz EQG: Αυτό είναι το ασύλληπτο ηλεκτρικό G-Wagen (Video)


Με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έναν σε κάθε τροχό το πρώτο ηλεκτρικό off-road της Mercedes είναι εκτός πραγματικότητας.

  • 6/9/2021

Η Mercedes είχε έτοιμα πολλά νέα μοντέλα στο Μόναχο και αναπτύσσει γρήγορα τη γκάμα των ηλεκτρικών μοντέλων της, EQ, με πιο πρόσφατα παραδείγματα την πολυτελή EQE  και την υψηλής απόδοσης AMG παραλλαγή της EQS. 

Τώρα όμως ένα από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της Mercedes-Benz, η G-Class, γνωστή και ως G-Wagen, θα αποκτήσει μία ηλεκτρική παραλλαγή με το πρόθεμα EQ που αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2024 και θα μοιάζει πολύ με αυτό το concept EQG.

Ενώ τα περισσότερα μοντέλα EQ της Mercedes-Benz φαίνονται πιο στρογγυλεμένα και με πολλές καμπύλες γραμμές από τα αντίστοιχα βενζινοκίνητα, το Concept EQG διατηρεί την παραδοσιακή εμφάνιση του SUV της G-Class με τις κοφτερές αναλογίες και τους μπροστινούς στρογγυλούς προβολείς.

Η Mercedes λέει ότι αυτό το πρωτότυπο είναι ένα βήμα πριν την παραγωγή. Πατάει σε τροχούς 22 ιντσών και διαθέτει πολλές φωτιζόμενες LED λεπτομέρειες όπως στην εμπρός μάσκα, τους καθρέφτες, την οροφή και το περίγραμμα του καλύμματος της ρεζέρβας στην πίσω πόρτα. Για να είμαστε απόλυτα ακριβείς βέβαια, η ρεζέρβα έχει αφαιρεθεί από εκεί και στη θέση της αποθηκεύεται το καλώδιο φόρτισης.

Η κεντρική ιδέα των EQ μοντέλων είναι εμφανής και στο εσωτερικό με τον πλούσιο ατμοσφαιρικό φωτισμό, την πολυτέλεια και την υψηλή τεχνολογία, με κάποιες πιο macho πινελιές που ταιριάζουν περισσότερο στο χαρακτήρα του G-Wagen.

Τεχνικά, πρόκειται για ένα SUV με αυτοφερόμενο πλαίσιο από αλουμίνιο, όμοιο με αυτό της συμβατικής G-Class, ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό που παρέχουν και την τετρακίνηση. Ένας ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτεί κάθε τροχό, χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.