Η μαγεία της Disney συναντά τη Hyundai στο IONIQ 5 Disney100 Platinum Concept (photos)


Ένα «παιχνιδιάρικο» πρωτότυπο εμπνευσμένο από τον κόσμο των κινούμενων σχεδίων, με μαγική σκόνη και έμπνευση από τον Mickey Mouse.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HYUNDAI USA
  • 6/4/2023

Ο χαρακτηρισμός «διασκεδαστικό» αναφέρεται πολλές φορές για ένα αυτοκίνητο, για να περιγράψει την οδική συμπεριφορά του και την απόλαυση που προσφέρει (κατά κύριο λόγο) σε οδηγό, αλλά και επιβάτες. Ήρθε η ώρα, όμως, να αποδοθεί αυτός ο χαρακτηρισμός και για τη σχεδίαση.

Η Hyundai συνεργάστηκε με την Walt Disney και παρουσίασε το IONIQ 5 Disney100 Platinum Concept car, στο Auto Show της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο όχημα, βασισμένο ασφαλώς στο IONIQ 5,  με το οποίο γιορτάζονται τα 100 χρόνια της Walt Disney, που συμπληρώνονται στις 16 Οκτωβρίου του 2023. Άλλωστε οι Νοτιοκορεάτες είναι οι αποκλειστικοί χορηγοί αυτοκινήτου στη Βόρεια Αμερική για τις εορταστικές εκδηλώσεις Disney100, που θα διεξαχθούν σε όλη τη διάρκεια του έτους.

Πώς η συνεργασία των δύο εταιρειών βρήκε εφαρμογή στο concept car; Με τα ιδιαίτερα, παιχνιδιάρικα, χαρακτηριστικά του EV, που διαθέτει οπτικές πινελιές αλλά και άλλα στοιχεία με έμπνευση από το μαγικό κόσμο των κινούμενων σχεδίων.

Μάλιστα, το πρωτότυπο δεν είναι από αυτά που εμφανίζονται και… εξαφανίζονται στη συνέχεια, καθώς η Hyundai ενημέρωσε ότι θα έχει περιορισμένη παραγωγή και δεσμεύτηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του εντός του 2023.

Μέχρι τότε, όμως, μπορούμε να απολαμβάνουμε τις μικρές οθόνες κατά μήκος των εμπρός και πίσω φωτιστικών σωμάτων, οι οποίες προβάλουν αστραφτερά κινούμενα σχέδια της Disney και τις ζάντες με σχεδίαση εμπνευσμένη από τον Mickey Mouse. Το ματ χρώμα του αμαξώματος ονομάζεται Gravity Gold, ενώ η επιγραφή Disney100 Platinum Edition συναντάται σε διάφορα σημεία.

Περνώντας στο εσωτερικό, τα στοιχεία είναι πολύ περισσότερα. Η οροφή έχει ειδική «χάραξη» και μοιάζει με ουρανό, γεμάτο με «χρυσόσκονη», ενώ η εμβληματική μουσική της Disney αναπαράγεται όταν ενεργοποιείται το EV. Την ίδια στιγμή, ένα ειδικό κινούμενο σχέδιο εκκίνησης στην κεντρική οθόνη προσφέρει το λογότυπο Disney100 με «μαγική σκόνη».

Προσθέστε σε όλα αυτά τον πολύχρωμο, παιχνιδιάρικο φωτισμό και τα ανάγλυφα λογότυπα Disney100 στα προσκέφαλα των καθισμάτων, στην κεντρική κονσόλα και στα πατάκια και σίγουρα θα μπείτε και εσείς σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

«Στη Hyundai, αναζητούμε πάντα νέους τρόπους σύνδεσης με τους πελάτες και η μαγεία που δημιουργεί η Disney μάς εμπνέει να τους προσφέρουμε στιγμές απόλαυσης», δήλωσε η Angela Zepeda, διευθύντρια μάρκετινγκ της Hyundai Motor. Αμερική και πρόσθεσε: «Είναι η πρώτη φορά που η Disney άνοιξε τις πόρτες στο στούντιο σχεδιασμού της και παραχώρησε πρόσβαση στους εμβληματικούς χαρακτήρες της για μια καλλιτεχνική συνεργασία με μια αυτοκινητοβιομηχανία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μια περιορισμένη έκδοση που θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία σε κάθε λάτρη της Disney».