Η Nio μπαίνει στον «χορό» των οικονομικών EV


Φημολογείται ότι η κινέζικη Nio έχει στα σχέδιά της την ίδρυση μίας ακόμα θυγατρικής εταιρείας που θα κατασκευάζει τα πιο οικονομικά EV της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 4/8/2022

Ταυτόχρονα με την παραγωγή των δικών της EV, η Nio δουλεύει πάνω στη δημιουργία μιας δεύτερης εταιρείας, γνωστή και ως ALPS, που θα κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα των 21.600 - 43.200 ευρώ, περίπου από τα μέσα του 2024.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η Nio φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση συγκρότησης μιας τρίτης εταιρείας που θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και κατασκευή της πιο οικονομικής σειράς EV της, η οποία θα ονομάζεται Project Firefly. Το κόστος των οχημάτων θα κυμαίνεται από 14.700 έως και 29.500 ευρώ ενώ, ακριβώς όπως και η ALPS, η Project Firefly θα δρα αυτόνομα και θα έχει τη δική της ερευνητική ομάδα, ανεξάρτητη της Nio.

Αυτό δεν είναι το τελευταίο εγχείρημα που ετοιμάζει η Nio, με την κινέζικη εταιρεία να θέλει να εισέλθει στον κόσμο των smartphones, λανσάροντας το δικό της μοντέλο. Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες όπως η Huawei και η Xiaomi να στρέφονται στο χώρο της αυτοκίνησης, όχι όμως το αντίστροφο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα smartphone της Nio θα συμπληρώνουν το σύστημα infotainment που χρησιμοποιείται στα οχήματά της, δίνοντας στον οδηγό μία πιο ολοκληρωμένη εμπειρία, ενώ κάθε μοντέλο που θα παρουσιάζεται ανά έτος πρόκειται να κοστίζει λιγότερο από το αντίστοιχο iPhone της ίδιας χρονιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλάνο αυτό έγινε γνωστό μετά την ανακοίνωση της εταιρείας σχετικά με τις πωλήσεις της κατά τον μήνα Ιούλιο, οι οποίες ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες, με αναλυτές να προβλέπουν περίπου 37.000 πωλήσεις για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.