Η Porsche 718 θα γίνει ηλεκτρική το 2025


Από το 2025, οι Porsche 718 Cayman και Boxster θα γίνουν ηλεκτρικά μοντέλα στην γκάμα της γερμανικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 25/9/2021

Το ρεπορτάζ έχουν οι Αμερικανοί συνάδελφοι του Car and Driver, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές μέσα από την Porsche, που μιλούν για το μέλλον της 718, το οποίο διαφάνηκε από το Mission R.

Αυτό το μέλλον είναι ηλεκτρικό, με τη σειρά της 718 να μπαίνει στο ρεύμα το 2025.

Ο γενικός σχεδιασμός των αυτοκινήτων θα παραμείνει ίδιος, με εμπρός μέρος εμπνευσμένο από την Taycan, ενώ στο εσωτερικό θα υιοθετήσει φουτουριστικά στοιχεία.

Και για την Porsche, προτεραιότητα είναι η 718 να παραμείνει ελαφριά και «απλή», παρά τον εξηλεκτρισμό της, αφού στοχεύει το συνολικό βάρος της να φτάνει τα 1651 κιλά, που ενώ είναι 272 κιλά βαρύτερη από την 718 Cayman, εντούτοις είναι σε χαμηλά επίπεδα για ηλεκτρικό μοντέλο.

Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της εταιρείας, ονόματι PPE, θα συνεισφέρει στο να κρατηθεί χαμηλά το βάρος των νέων μοντέλων.

Σε ό,τι αφορά το branding της ηλεκτρικής 718, αυτή θα διατηρήσει το όνομά της, αλλά και την πιο χαμηλή σε σχέση με την 911 τιμή της.

Στο κομμάτι της αυτονομίας, στόχος είναι τα 400 χιλιόμετρα με μία φόρτιση, ενώ στον τομέα της δύναμης, δεν έχει υπάρξει ακόμα μία τελική απόφαση, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η κίνηση θα βρίσκεται στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχει κι η επιλογή για AWD με δύο ηλεκτροκινητήρες.

Τέλος, μιας κι αναφέρθηκε η 911, το πλάνο της Porsche είναι να την κρατήσει ως έχει στον τομέα του κινητήρα, μην επιλέγοντας ούτε καν τον υβριδισμό μέχρι και τη δεκαετία του 2030.