Η Porsche μάς δείχνει για πρώτη φορά το εσωτερικό της νέας Macan


Η καμπίνα της νέας Macan έχει γεμίσει με οθόνες ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό θα είναι διαθέσιμο η επιλογή του head-up display επαυξημένης πραγματικότητας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: PORSCHE, SH PROSHOTS
  • 12/12/2023

Η Porsche έχει επιβεβαιώσει ότι η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Macan βρίσκεται καθ' οδόν. Πολλά είναι τα πρωτότυπα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους μπροστά στον φακό των «κατασκόπων» φωτογράφων, χωρίς όμως να προσφέρουν κάποια εικόνα του εσωτερικού.

Αυτό φρόντισε να μας το προσφέρει ο ίδιος ο κατασκευαστής δίνοντας στη δημοσιότητα φωτογραφία από την καμπίνα του δεύτερου ηλεκτρικού μοντέλου που θα μπει στη γκάμα της μετά την Taycan. Η Porsche φαίνεται να έχει ακολουθήσει μια αρκετά τεχνολογική προσέγγιση, εξοπλίζοντας το νέο μοντέλο με έως και τρεις οθόνες στο ταμπλό, όπως κι ένα προαιρετικό heads-up displayεπαυξημένης πραγματικότητας.

Το εν λόγω σύστημα μεταμορφώνει το παρμπρίζ σε μια «τέταρτη οθόνη,» προβάλλοντας διάφορες λειτουργίες και σήματα, όπως για παράδειγμα βέλη κατεύθυνσης ή την απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

Στη μεριά του οδηγού, πίσω από το τιμόνι, έχει τοποθετηθεί ο κυρτός ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,6 ιντσών, ενώ η οθόνη 10,9 ιντσών για τον χειρισμό του συστήματος infotainment βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Η τρίτη οθόνη 10,9 ιντσών στη μεριά του συνοδηγού είναι προαιρετική, όπως και το HUD.

Το σύστημα της Macan είναι βασισμένο σε λογισμικό Android κι οι αναβαθμίσεις γίνονται μέσω του Porsche App Centre. Εκεί, διαθέσιμα είναι προγράμματα κι εφαρμογές όπως το Spotify, το YouTube και το WebEx, ενώ υπάρχουν και παιχνίδια, όπως και μηνιαίες αναβαθμίσεις του συστήματος πλοήγησης. Εκτός αυτού, υπάρχει δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Apple CarPlay και Android Auto.

Η καμπίνα δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη ολοκληρωτικά, αφού δεν έχουμε δει τα καθίσματα και τους αποθηκευτικούς χώρους. Σύμφωνα με την εταιρεία, το μοντέλο θα κάνει πρεμιέρα στις αρχές του 2024, οπότε δε θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ για τις επιπλέον πληροφορίες.

Όσο για την καρδιά της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής Macan, η γερμανική φίρμα έχει ήδη γνωστοποιήσει ότι θα αποδίδει 611 PS από τους δύο ηλεκτροκινητήρες (4κίνητη έκδοση) και πάνω από 1.000 Nm ροπής. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα έως 100 kWh, με δυνατότητα φόρτισης στα 270 kW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα 5 στοιχεία που κάνουν τη νέα Porsche Panamera να ξεχωρίζει

Porsche: Τα Turbo μοντέλα έχουν πλέον το δικό τους σήμα

Σύμπνοια: Η Porsche θέλει να πουλά 718 με ΜΕΚ και ηλεκτροκινητήρα ταυτόχρονα