Porsche: Τα Turbo μοντέλα έχουν πλέον το δικό τους σήμα


Τα Turbo μοντέλα της Porsche θα έχουν από εδώ και στο εξής το δικό τους σήμα αλλά και αποκλειστικά εμφανισιακά χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: PORSCHE
  • 14/11/2023

Τα καινούρια αυτοκίνητα χαρακτηρίζονται, μεταξύ άλλων, από ολοένα και πιο μοντέρνα σχεδίαση. Ωστόσο, το τμήμα design των αυτοκινητοβιομηχανιών δεν περιορίζεται μόνο στη δημιουργία νέων μοντέλων, αλλά και σημάτων.

Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα brand που «ενημέρωσαν» το έμβλημά τους, είτε αυτό αφορά τη γραμματοσειρά με την οποία αναγράφεται η μάρκα ή ακόμα και το θυρεό τους. Η λίστα είναι μεγάλη και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις OpelRenault, Peugeot, Citroen, Dacia, Aston Martin και Audi, ενώ δεν έλειψαν και οι παρουσιάσεις επετειακών σημάτων με «ημερομηνία λήξης», όπως συμβαίνει στην περίπτωση της Lotus η οποία για το 2023 έχει ένα επετειακό σήμα μιας και συμπληρώνει 75 χρόνια ζωής.

Στις αρχές του καλοκαιριού, η Porsche παρουσίασε το νέο της σήμα, με αφορμή τη συμπλήρωση «75 χρόνων sport αυτοκινήτων». Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες αποκάλυψε και νέο σήμα, το οποίο ξεχωρίζει αμέσως από το υπάρχον. Ο λόγος; Η θέλησή της να ξεχωρίσει τα Turbo μοντέλα στη γκάμα της σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Όπως έκανε γνωστό η γερμανική φίρμα, από εδώ και στο εξής, οι Turbo παραλλαγές όλων των μοντέλων της θα διαθέτουν το δικό τους αποκλειστικό σήμα, το οποίο χαρακτηρίζεται από ένα νέο χρώμα: Πρόκειται για το Turbonite, μια γκρι μεταλλική απόχρωση, η οποία αντικαθιστά τη χρυσή.

«Το 1974, παρουσιάσαμε την πρώτη υπερτροφοδοτούμενη 911. Από τότε, οι Turbo εκδόσεις έχουν γίνει συνώνυμο των κορυφαίων μοντέλων μας υψηλών επιδόσεων και πλέον αποτελούν, υπό μία έννοια, μια ξεχωριστή μάρκα. Τώρα θέλουμε να κάνουμε τα Turbo μοντέλα ακόμα πιο αναγνωρίσιμα και να τα διαφοροποιήσουμε περισσότερο από άλλες εκδόσεις όπως οι GTS», εξηγεί ο Michael Mauer, Αντιπρόεδρος Style Porsche. «Γι’ αυτό έχουμε αναπτύξει μια χαρακτηριστική Turbo αισθητική. Από εδώ και στο εξής, οι εκδόσεις Turbo θα παρουσιάζουν μια σταθερή εμφάνιση σε όλες τις σειρές μοντέλων - μια κομψή, υψηλής ποιότητας και πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση».

Μάλιστα, η Porsche επεσήμανε ότι το νέο χρώμα δε θα εμφανίζεται μόνο στο σήμα των Turbo μοντέλων, αλλά και σε αρκετά άλλα σημεία του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού. Για παράδειγμα, ανάλογα με την έκδοση, στο αμάξωμα θα συναντάται στα πλαίσια των παραθύρων, τις ακτίνες των τροχών, στα ένθετα της μπροστινής ποδιάς και στη γραμματοσειρά του μοντέλου στο πίσω μέρος. Επιπλέον, το νέο σήμα Turbonite θα τοποθετηθεί στις ζάντες αλλά και στο τιμόνι.

Όσο για το εσωτερικό, εκτός από το τιμόνι, η απόχρωση Turbonite θα κάνει την εμφάνισή της σε επιλεγμένα σημεία όπως οι ζώνες ασφαλείας, συγκεκριμένα φινιρίσματα και χειριστήρια, μεταξύ των οποίων ο επιλογέας των drive modes και το σύστημα ελέγχου του κλιματισμού. Μάλιστα, τα μοντέλα που θα έχουν μαύρη καμπίνα, θα αποκτήσουν το γκρι Turbonite ως βασικό χρώμα αντίθεσης στις ραφές των καθισμάτων, στις επενδύσεις των θυρών, στον πίνακα οργάνων και στα πατάκια.

Το ντεμπούτο του νέου Turbonite σήματος αλλά και τις ξεχωριστής εμφάνισης των Turbo μοντέλων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Νοεμβρίου 2023, με την παρουσίαση της 3ης γενιάς της Porsche Panamera.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για το σήμα της Porsche

1948 - 2023: Η Porsche γιορτάζει 75 συναρπαστικά χρόνια sport αυτοκινήτων

Αυτές είναι οι τιμές της νέας Porsche Cayenne στην Ελλάδα