Έτσι θα μοιάζει η πρώτη ηλεκτρική Porsche Macan (photos)


Η μεγάλη στιγμή πλησιάζει για την αποκάλυψη του ηλεκτρικού SUV της γερμανικής φίρμας, με την ανανεωμένη σχεδίαση και τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/8/2023

Οι τελευταίες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας, ηλεκτρικής, Porsche Macan, που κυκλοφόρησαν πριν από λίγες μέρες, δε γέμισαν μόνο με χαρά τους φίλους του brand, αλλά και τους σχεδιαστές του διαδικτύου.

Αιτία; Το γεγονός ότι το SUV της γερμανικής φίρμας είχε ελάχιστο καμουφλάζ στο αμάξωμά του, γεγονός που αφενός δείχνει ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν από την παρουσίασή του, αλλά και αφετέρου έδωσε την ευκαιρία στους ανεξάρτητους designers να παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το πώς θα είναι όταν η Porsche πραγματοποιήσει την επίσημη πρεμιέρα του.

Ίσως να έχετε καταλάβει ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να «αποκαλύψουν» πρόωρα την πρώτη ηλεκτρική Macan ήταν οι σχεδιαστές του kolesa.ru. Άλλωστε, δεν χάνουν ευκαιρία για να μοιράζονται με όλο τον κόσμο τις εμπνεύσεις τους.

Οι Ρώσοι διατηρούν την εμφάνιση που χαρακτηρίζει τα SUV της Porsche, αλλά δημιούργησαν αναλογίες που πλησιάζουν πολύ στην Cayenne Coupe, ιδίως στις πίσω κολόνες. Στο εμπρός μέρος τοποθέτησαν τα χωρισμένα σε δύο τμήματα φωτιστικά σώματα που είδαμε και στις κατασκοπευτικές φωτογραφίες, με τα φώτα LED να παραπέμπουν στην Taycan και τους κύριους προβολείς να βρίσκονται στον προφυλακτήρα.

Στο πλάι διατηρούνται οι παραδοσιακές λαβές των θυρών, ενώ το πίσω μέρος έχει τη χαρακτηριστική «σφραγίδα» της γερμανικής φίρμας, την ώρα που τα φώτα συνδέονται μεταξύ τους με μια οριζόντια λωρίδα LED.

Η νέα ηλεκτρική Macan θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric) η οποία έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την Audi. Σε αυτή, άλλωστε, θα βασιστεί και το νέο Audi Q6 e-tron.

Οι καθυστερήσεις στην παρουσίασή της είναι πολλές, εξαιτίας προβλήματος με το λογισμικό. Ωστόσο, η Porsche από τα τέλη του 2022 έχει δώσει πληροφορίες για τις προδιαγραφές της, επισημαίνοντας ότι οι δύο ηλεκτροκινητήρες της, ένας σε κάθε άξονα, θα προσφέρουν ισχύ 611 PS και περισσότερα από 1.000 Nm ροπής.

Πλέον, περιμένουμε την πρεμιέρα της, η οποία δεν αποκλείεται να συμβεί πριν το τέλος του 2023.