Η Stellantis προειδοποιεί για τις αυξημένες τιμές των ηλεκτρικών


Ο Όμιλος Stellantis εκφράζει τον προβληματισμό του για τις υψηλές τιμές πώλησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων και προειδοποιεί ότι εάν δεν μειωθούν, ο κλάδος της Αυτοκινητοβιομηχανίας «ενδέχεται να καταρρεύσει», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 30/6/2022

Εκπρόσωπος του Ομίλου Stellantis δήλωσε ότι έπειτα από την απόφαση της «Κομισιόν» να καταργηθούν οι κινητήρες εξωτερικής καύσης από το 2035, η Αυτοκινητοβιομηχανία πρέπει να αλλάξει τρόπο σκέψης αναφορικά με την υψηλή τιμολόγηση των καινούργιων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, η οποία ισχύει τώρα γι’ αυτά.

Συγκεκριμένα, ο κ. Arnaud Deboeuf, επικεφαλής Παραγωγής του Ομίλου, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Εάν δεν φθηνύνουν τα ηλεκτρικά οχήματα, η αγορά θα καταρρεύσει. Είναι μια μεγάλη πρόκληση». Ο κ. Deboeuf, σε ομιλία του στο εργοστάσιο της Stellantis που βρίσκεται στην πόλη Trémery (βορειοανατολική Γαλλία) αποκάλυψε ότι στόχος της εταιρείας είναι να μειώσει κατά 40% τις τιμές πώλησης των δικών της ηλεκτρικών μοντέλων ως το 2030, συγκριτικά με ό,τι ισχύει σήμερα γι’ αυτά.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ο Όμιλος σκοπεύει να δημιουργήσει 75 νέα μοντέλα ως το τέλος της δεκαετίας, όλων των εταιρειών που τον αποτελούν. Ο κ. Deboeuf δήλωσε ότι τα κέρδη θα έρθουν σταδιακά, τόσο από τη πώληση λογισμικού και υπηρεσιών γι’ αυτά όσο και από τη δημιουργία πολυτελών μοντέλων και όχι μόνο από την καθαυτή αυξημένη τιμή πώλησης όλων των νέων οχημάτων αυτής της τεχνολογίας.