Η Tesla ανακοίνωσε και επίσημα τους νέους ταχυφορτιστές στην Αθηνών-Λαμίας


Ξεκινά και επίσημα η λειτουργία του νέου σταθμού με Superchargers της Tesla. Πέντε λεπτά φόρτισης θα προσφέρουν αυτονομία 120 km. 

  • 19/9/2022

H Tesla με δελτίο Τύπου ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της λειτουργίας του σταθμού ταχυφορτιστών που έχει εγκαταστήσει στην Αθηνών-Λαμίας. Συγκεκριμένα οι φορτιστές βρίσκονται στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Αταλάντης, στο 144,25ο χλμ.

Εκεί υπάρχουν 4 φορτιστές των 250 kW ανά κατεύθυνση που μπορούν μέσα σε 5 λεπτά να προσφέρουν αυτονομία έως και 120 km, ενώ σε 15 λεπτά φτάνει τα 275 km. Οι εργασίες εγκατάστασης των φορτιστών έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού ωστόσο πλέον είναι και επίσημα διαθέσιμοι στους κατόχους EVs για να φορτίσουν τα οχήματά τους.

Σύμφωνα με την Tesla το δίκτυο των Superchargers έχει φτάσει αισίως τα 35.000 σημεία παγκοσμίως ενώ μόνο στην Ευρώπη είναι περισσότερα από 800

Επόμενο βήμα είναι η εγκατάσταση ταχυφορτιστών της Tesla στη Λάρισα ενώ από τη νέα χρονιά σειρά παίρνει η Θεσσαλονίκη. Στόχος της Tesla είναι να υπάρχουν φορτιστές τουλάχιστον ανά 180-200 km στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας.