Η θρυλική Mercedes-Benz SL «Pagoda» έγινε ηλεκτρική και εντυπωσιάζει με την ομορφιά της (photos)


Η Everrati μετέτρεψε την Mercedes-Benz SL 'Pagoda' σε ένα πανέμορφο ηλεκτρικό διθέσιο grand tourer, διατηρώντας τον εμβληματικό χαρακτήρα της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: EVERRATI
  • 6/10/2023

Η Everrati είναι γνωστή για τις μετατροπές εμβληματικών αυτοκινήτων σε EV και πλέον μπορεί να υπερηφανεύεται για τη νεότερη προσθήκη στην γκάμα της. Πρόκειται για τη Mercedes-Benz SL «Pagoda», ένα από τα πιο ελκυστικά και πανέμορφα κλασικά μοντέλα της αυτοκίνησης.

Παρουσιάστηκε από την εταιρεία στο ξενοδοχείο Fairmont Monte Carlo στο Μονακό, έχοντας αρχικά «ανακαινιστεί» από τους ειδικούς Hilton & Moss, πριν περάσει στα χέρια της Everrati η οποία την εφοδίασε με ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια. Ο ηλεκτροκινητήρας της αμιγώς ηλεκτρικής Pagoda αποδίδει 304 PS, με αποτέλεσμα για τα 0-97 km/h να απαιτούνται 7 sec.

Όσο για την αυτονομία, το νέο δημιούργημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να διανύσει περίπου 322 km, αριθμό που οφείλει στην μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 68 kWh.

«Το σχολαστικά ανακαινισμένο και επαναπροσδιορισμένο αυτοκίνητο είναι το απόλυτο διθέσιο ηλεκτρικό πολυτελές grand tourer, μία μοναδική πρόταση που αποτίει φόρο τιμής στην ιστορία της θρυλικής SL 'Pagoda,' κι όμως είναι απολύτως σύγχρονη, επιτρέποντας στον οδηγό να την απολαύσει σήμερα - και στις επόμενες γενιές, αύριο. Βιώνουμε μια επανάσταση με ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση για ποιοτικά και βιώσιμα αυτοκίνητα που έχουν μηδενικούς ρύπους και ταυτόχρονα διατηρούν το διαχρονικό σχεδιασμό και τον εμβληματικό χαρακτήρα», δήλωσε σχετικά ο CEO της Everrati, Justin Lunny.

Για κάποιους, μια τέτοια μετατροπή αποτελεί μάλλον ιεροσυλία, όμως δεν παύει το αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερο και άκρως εντυπωσιακό. Η SL W113 δεν ήταν ποτέ σπορ αυτοκίνητο, αφού από την αρχή σχεδιάστηκε ως ένα αυθεντικό, ατόφιο grand tourer, κι έτσι η τοποθέτηση ενός ηλεκτροκινητήρα κάτω από το καπό είναι -το λιγότερο- ταιριαστή στην εικόνα του οχήματος.

Από το 1963 όταν και παρουσιάστηκε, πολλές διασημότητες απέκτησαν τη Mercedes-Benz SL «Pagoda»., όπως ο John Lennon, η Tina Turner, η Audrey Hepburn και ο Charlton Heston. Ακόμα και ο παλαίμαχος οδηγός της Formula 1, David Coulthard, δεν αντιστάθηκε στην ομορφιά της.

Η Everrati υποστηρίζει ότι η μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη, κι έτσι το θρυλικό μοντέλο δε θα χάσει την αξία του στο μέλλον. Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη από τον Βρετανό κατασκευαστή.