Ράλλυ Πορτογαλίας - 3η μέρα: Ξεκάθαρο προβάδισμα Ogier, «κλείδωσε» τους 18 βαθμούς


Ο Sebastien Ogier ολοκλήρωσε την τρίτη μέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας στην κορυφή, με τους Ott Tanak και Thierry Neuville να ακολουθούν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: McKlein / Toyota GAZOO Racing
  • 11/5/2024

Η τρίτη μέρα του Ράλλυ Πορτογαλίας βρήκε τον Sebastien Ogier στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης, με τον Γάλλο να «κλειδώνει» προσωρινά τους 18 βαθμούς του Σαββάτου. Το απογευματινό loop δεν περιείχε δράμα, με τη διαφορά του πρωτοπόρου από τον δεύτερο, Ott Tanak, να σταθεροποιείται στα 11,9 sec.

Τρίτος στην κατάταξη παρέμεινε ο Thierry Neuville, ο οποίος κατάφερε να απομακρυνθεί από τον ομόσταβλό του, Dani Sordo, με το κενό μεταξύ τους να ανέρχεται στα 14,2 sec. Παρόλο, όμως, που η διαφορά μοιάζει να έχει αυξηθεί, η δράση της Κυριακής μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήωσε τη δική του μέρα ο Adrien Fourmaux, ο οποίος πλησίασε αρκετά τον Sordo, αφού πλέον βρίσκεται 7,3 sec μακριά από τον Ισπανό της Hyundai.

Έκτος και πολύ μακριά από την κορυφή βρίσκεται πια ο Elfyn Evans, που δήλωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση «περιορισμού της ζημίας» κι ότι θα προσπαθήσει να τα πάει καλύτερα στην Super Sunday, ώστε να κερδίσει κάποιους επιπλέον βαθμούς.

Σύμφωνα με το νέο για το 2024 σύστημα βαθμολογίας, ο Ogier θα λάβει 18 βαθμούς, ολοκληρώνοντας το Σάββατο στην πρώτη θέση. Αντίστοιχα, ο Tanak θα βρεθεί με επιπλέον 15 βαθμούς, με τον Neuville να κερδίζει 13, δηλαδή 7 παραπάνω από τον Evans. Να σημειωθεί ότι οι οδηγοί θα λάβουν αυτούς τους βαθμούς μόνο εάν τερματίσουν την Κυριακή.

Αναλυτικά η κατάταξη μετά την SS18:

ΘέσηΟδηγόςΧρόνος / διαφορά από τον πρώτοΠροσωρινή βαθμολογία Σαββάτου
1Sebastien Ogier2:12:17.118
2Ott Tanak13.615
3Thierry Neuville54.413
4Dani Sordo58.010
5Adrien Fourmaux1:18.48
6Elfyn Evans2:39.36

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ράλλυ Πορτογαλίας - 2η μέρα: Τα πάνω κάτω! Πρώτος ο Rovanpera, έκτος ο Neuville

Ράλλυ Πορτογαλίας - 2η μέρα (πρωί): Πέρασε πρώτος ο Katsuta, στο «καθάρισμα» ο Neuville

Ράλλυ Πορτογαλίας - 1η μέρα: Πρώτος ο Neuville στην SSS, κοντά ο Ogier