Ηλεκτρική έκδοση για το νέο Volkswagen Amarok;


Η επόμενη γενιά τού Amarok είναι σχεδόν έτοιμη και η παρουσίασή της έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός της χρονιάς. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε στέλεχος της εταιρείας, δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/4/2022

Ως γνωστόν, το σκάνδαλο «Dieselgate» και οι επιπτώσεις που είχε για τη Volkswagen κυρίως ΗΠΑ έκανε τα στελέχη της γερμανικής εταιρείας να αλλάξουν σημαντικά τον στρατηγικό σχεδιασμό τους τόσο για τα νέα μοντέλα τους όσο και για την επένδυση στην ηλεκτροκίνηση στη χώρα αλλά και στη Βόρεια Αμερική γενικότερα. 

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Scott Keogh, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Volkswagen Group of America», στον αμερικανικό Τύπο, η καινούργια γενιά του Amarok (σκίτσα) θα μπορούσε να διατίθεται και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, για όσους θέλουν ένα pickup όχημα αυτής της τεχνολογίας.

Όπως είπε: «Νομίζω ότι είναι ευκαιρία ζωής (η δημιουργία της) σε αυτή την κατηγορία οχημάτων επειδή η συγκυρία της ηλεκτροκίνησης είναι η ευκαιρία για επανεκκίνηση. Ας πούμε ότι σου δίνει τη δυνατότητα να φέρεις κάποιες εναλλακτικές λύσεις και κάποιες καινούργιες ιδέες στη συγκεκριμένη, σημαντική, κατηγορία».

Πάντως, ο κ. Keogh δεν ήταν κατηγορηματικός για το εάν θα υπάρξει σίγουρα ηλεκτροκίνητη εκδοχή του νέου Amarok, τουλάχιστον σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όπως διευκρίνισε: «Εξετάζουμε ενεργά την πιθανότητα αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο».

Όπως είναι γνωστό η Volkswagen πρόκειται να επενδύσει συνολικά 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια στη Βόρεια Αμερική (περίπου 1,57 δισεκατομμύρια ευρώ) για την εξέλιξη και κατασκευή νέων αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων της για τη συγκεκριμένη αγορά. Σκοπός της είναι αυτά να αποτελούν το 55% των ετήσιων πωλήσεων της εκεί ως το 2030.