Ineos Grenadier Hydrogen: Αναβάλλεται η παραγωγή του - Ποιος ο λόγος


Σε επικοινωνία του Car and Driver με εκπρόσωπο της Ineos έγινε γνωστό ότι η εταιρεία στρέφει πλέον τις δυνάμεις της στην ανάπτυξη μιας νέας BEV σειράς, που θα αποκαλυφθεί το 2026 και θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα.

  • ΦΩΤΟ: INEOS
  • 9/2/2023

Το Ineos Grenadier, που είναι εμπνευσμένο από το Defender και φέρει κινητήρια σύνολα από την BMW, έχει ήδη μπει στην παραγωγή, με την Ineos Automotive να το διαθέτει προς ώρας σε Ευρώπη, Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή, ενώ είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία του και στις ΗΠΑ.

Με αφορμή την παρουσίαση του Grenadier στη Σκωτία, ο εμπορικός διευθυντής της Ineos Automotive, Mark Tennant, μίλησε στο CarExpert για το επόμενο βήμα με το εν λόγω μοντέλο: την έκδοση που θα κινείται με υδρογόνο και ηλεκτρικά μοτέρ.

Δεν είχε, όμως, καλά νέα να πει αφού όπως τόνισε υπάρχει ήδη ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο του Grenadier Hydrogen, αλλά δεν μπορεί να μπει στην παραγωγή γιατί δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές στους δρόμους που θα μπορέσουν να το υποστηρίξουν.

«Για εμάς, η σωστή επιλογή για να κάνουμε το αυτοκίνητό μας να έχει μηδενικούς ρύπους είναι να γίνει ηλεκτρικό με κυψέλες καυσίμου, αλλά επειδή δεν υπάρχουν στις χώρες οι απαραίτητες υποδομές, δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε αυτό μέχρι να καλυφθεί αυτό το κενό».

Από εκεί και πέρα, σε επικοινωνία που είχε το Car and Driver με εκπρόσωπο της εταιρείας τονίστηκε εκ νέου ότι το μοναδικό «κόλλημα» για την ανάπτυξη του υδρογονοκίνητου SUV είναι τα ελάχιστα διαθέσιμα σημεία που υπάρχουν για τον ανεφοδιασμό του.

Παράλληλα μάς αποκαλύφθηκε ότι η Ineos δουλεύει πυρετωδώς αυτή την εποχή ώστε το 2026 να παρουσιάσει μια νέα BEV σειρά που θα βασίζεται σε νέα, μικρότερη πλατφόρμα από αυτή που χρησιμοποιεί το Grenadier, διατηρώντας το DNA της φίρμας και τις εκτός δρόμου δυνατότητες των μοντέλων της.