Ποιο ανώτατο στέλεχος εταιρείας έκανε σμπαράλια τη Rimac Nevera; (video)


Οι άνθρωποι της Rimac τού πρότειναν να μην επιλέξει το Drift Mode αλλά αυτός δεν τους άκουσε και έχασε τον έλεγχο στην πρώτη κιόλας στροφή. 

  • 18/8/2022

Ήταν αρχές Αυγούστου όταν ο Nico Rosberg παρέλαβε την πρώτη Rimac Nevera που βγήκε από την γραμμή παραγωγής και δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει σχετικά με video που ανέβασε στο κανάλι του στο YouTube.

Λίγες ημέρες αργότερα ο πρώην πιλότος της Formula 1 έκατσε στη θέση του οδηγού και έβαλε δίπλα του τον ιδρυτή της κροατικής εταιρείας που κατασκευάζει το hypercar των 1.914 PS κάνοντας μια χαλαρή βόλτα και ανταλλάζοντας μερικές κουβέντες για το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή πάνω στην κουβέντα ο Mate Rimac θέλησε να μοιραστεί με τον Rosberg μια ενδιαφέρουσα ιστορία…

Όσο η Rimac Nevera βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης ένα κορυφαίο στέλεχος μιας πολύ μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας θέλησε να πάρει στα χέρια του το αυτοκίνητο και να το οδηγήσει. Με το που κάθισε στη θέση του οδηγού ζήτησε από την ομάδα της Rimac να ενεργοποιήσει το Drift mode και να παίξει με το δεξί πεντάλ, ωστόσο του τόνισαν πως θα ήταν προτιμότερο πρώτα να κάνει μερικές βόλτες για να εξοικειωθεί με το αυτοκίνητο και μετά να οδηγήσει με τη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο ίδιος δεν συμμερίστηκε την προτροπή των μηχανικών και έτσι βγήκε στην πίστα όπου μόλις στην πρώτη στροφή έχασε τον έλεγχο και χτύπησε πάνω σε τρεις κολώνες. Μάλιστα η τρίτη κόπηκε στη μέση και το αυτοκίνητο σταμάτησε πάνω της τρυπώντας το σύστημα μπαταριών, αλλά ευτυχώς δεν προκλήθηκε φωτιά και το στέλεχος βγήκε από το αυτοκίνητο χωρίς να αποκομίσει κάποιον τραυματισμό. Την ίδια στιγμή, όμως, η Rimac Nevera καταστράφηκε ολοσχερώς.

Ο Mate Rimac δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του ανώτατου στελέχους ωστόσο οι φήμες θέλουν να ήταν κάποιος από τον όμιλο VAG, μιας και τόνισε αλλεπάλληλες φορές ότι δουλεύει για μία πολύ μεγάλη εταιρεία, ή από την Hyundai με την οποία οι Κροάτες συνεργάζονται στον τομέα του R&D.  

Δείτε το video με τον Mate Rimac να περιγράφει την παραπάνω ιστορία…