Κατέφτασε στην Ευρώπη το Aiways U6 - Πόσο κοστίζει στη Γερμανία


Λίγες εβδομάδες μετά την παρουσίασή του, το Aiways U6 κατέφτασε στη Γερμανία, ως το αντίπαλο δέος του Volkswagen ID.5.

  • 14/11/2022

Δεν πάνε πάνω από μερικές εβδομάδες όταν η κινεζική Aiways παρουσίασε την ευρωπαϊκή έκδοση του U6 SUV.

Πρόκειται για το δεύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της φίρμας, μετά το λανσάρισμα του μεγαλύτερου U5 SUV το 2020 και για την ευρωπαϊκή εκδοχή του μοντέλου, που από τον Αύγουστο έχει παρουσιαστεί στην αγορά της Κίνας, σημειώνοντας σημαντικό αριθμό παραγγελιών.

Το U6 μοιράζεται την ηλεκτρική πλατφόρμα MAS με το U5, ωστόσο ο ηλεκτροκινητήρας έχει ελαφρώς μεγαλύτερη απόδοση, με ισχύ 218 PS (έναντι 204 του U5) και ροπή 315 Nm. Η μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 63 kWh χαρίζει αυτονομία 400 km στο SUV, που χρειάζεται 7,0 sec. για τα 0-100 km/h και έχει τελική ταχύτητα 160 km/h.

Τώρα, κυκλοφόρησε κι επίσημα το μοντέλο στη γερμανική αγορά, με τιμή €41.001 με φοροαπαλλαγή €6.500, ή €47.501 χωρίς. Για σύγκριση, το VW ID.5 ξεκινά από €47.935.

Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις αρχές του 2023.

«Η Aiways αναπτύχθηκε τρομερά σε σύντομο χρονικό διάστημα και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τα θεμέλια που βάλαμε στην Ευρώπη», δήλωσε ο αντιπρόεδρος των υπερπόντιων δραστηριοτήτων της Aiways, Δρ. Alexander Klose.

«Μέχρι το τέλος του 2022, στοχεύουμε σε τουλάχιστον πενταψήφιες πωλήσεις χάρη στην αυξανόμενη δημοτικότητα του U5 SUV, καθώς και μέσω του νέου μοντέλου U6 SUV-Coupé. Η ιστορία της Aiways μόλις ξεκινά. Είμαστε περήφανοι που τα προϊόντα μας κατασκευάζονται στην Κίνα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

«Το U5 SUV έχει κάνει εντύπωση στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική ευρωπαϊκή αγορά. Τα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας, ο μοντέρνος σχεδιασμός, η προηγμένη τεχνολογία και η προσιτή τιμή το καθιστούν ελκυστική επιλογή για τους αγοραστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και τώρα θα χτίσουμε πάνω σε αυτό το θεμέλιο με το U6 SUV-Coupé.»