Καθυστερεί η κυκλοφορία του Tesla Cybertruck


Το πολυαναμενόμενο Tesla Cybetruck φαίνεται πως θα καθυστερήσει να μπει στην παραγωγή.

  • 28/7/2021

Η Tesla σημείωσε εξαιρετικά οικονομικά στοιχεία για το δεύτερο τρίμηνο του 2021, έχοντας αυξήσει τις τιμές πώλησεις των μοντέλων της, καταφέρνοντας παράλληλα να μειώσει τα έξοδά της.

Παρόλα αυτά, σε επιστολή προς τους μετόχους, η εταιρεία ανέφερε πως «η κυκλοφορία του Semi θα μετατεθεί για το 2022», γεγονός που εγείρει ερωτηματικά και για την πορεία του Cybertruck.

Σε σχετικές δηλώσεις της, ο αντιπρόεδρος μηχανικής, Lars Moravy, τόνισε πως το Cybertruck «βρίσκεται στο στάδιο όπου μόλις ολοκληρώθηκε η βασική αρχιτεκτονική του οχήματος», δείχνοντας έτσι πως είναι πολύ δύσκολο να δούμε ένα αντίτυπό του να βγαίνει από το εργοστάσιο στο Τέξας και να παραδίδεται στον αγοραστή του μέσα στο 2021.

Και στο επίκεντρο αυτών των καθυστερήσεων φαίνεται πως είναι η έλλειψη εξαρτημάτων, με τον CEO της εταιρείας, Elon Musk, να τονίζει πως βρίσκεται συχνά σε επαφή με τους προμηθευτές της Tesla για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Ακόμα κι έτσι, όμως, o Musk πιστεύει πως τουλάχιστον η παραγωγή του Model Y SUV θα αρχίσει φέτος, έστω και σε περιορισμένη έκταση, τόσο στο Τέξας όσο και τη Γερμανία.