Ξανάρχισε η παραγωγή του Volkswagen ID.3


Η Volkswagen ξεκίνησε πάλι την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου ID.3 έπειτα από τη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού και επιβεβαίωσε ότι οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν εντός του καλοκαιριού.

  • 22/4/2020

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Volkswagen, η κατασκευή του ID.3 άρχισε πάλι στο εργοστάσιο του Zwickau (Σαξονία) έπειτα από τη διακοπή στις 20 Μαρτίου των εργασιών σε αυτό εξαιτίας του κορωνοϊού. Η παραγωγή του νέου ηλεκτροκίνητου μοντέλου είχε καθυστερήσει καθώς υπήρχαν προβλήματα στο λογισμικό του, κάτι που ανέβαλε τη διάθεσή του στην αγορά η οποία αρχικά είχε οριστεί για τις αρχές της χρονιάς. Αυτή ορίστηκε να γίνει εντός του καλοκαιριού και όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία αυτό πρόκειται να τηρηθεί.

Όπως δήλωσε ο κ. Thomas Ulbrich, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, αρχικά, ο ρυθμός παραγωγής του ID.3 θα είναι περιορισμένος στα 100 οχήματα την ημέρα. Σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και το αμιγώς ηλεκτροκίνητο crossover ΙD.4, καθώς και το Audi Q4 e-tron όπως και το καινούργιο ηλεκτρικό μοντέλο της SEAT το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο el-Born (φωτογραφία, επάνω).