Λιγότερα αυτοκίνητα από όσα υπολόγιζε θα κατασκευάσει η Lucid για το 2022


Προβλήματα στις προμήθειες και τα logistics αναφέρει ως βασική τροχοπέδη για την κατασκευή των αρχικά προγραμματισμένων για το 2022 μονάδων της η Lucid Motors.

  • 2/3/2022

Η Lucid Motors δηλώνει ανήμπορη να προχωρήσει στην κατασκευή των 20.000 μονάδων που υπολόγιζε για το 2022, αφού θα καταφέρει να βγάλει από το εργοστάσιο 12.000-14.000 αυτοκίνητα.

Ο CEO της αμερικανικής εταιρείας, Peter Rawlinson, τόνισε με σχετική ανακοίνωση:

«Αυτό αντικατοπτρίζει τις σημαντικές προκλήσεις της αλυσίδας εφοδιασμού και των logistics που αντιμετωπίσαμε και την αδιάκοπη προσήλωσή μας στην παροχή προϊόντων υψηλότερης ποιότητας. Παραμένουμε σίγουροι για την ικανότητά μας να εκμεταλλευτούμε τις τεράστιες ευκαιρίες που έχουμε μπροστά μας, δεδομένης της ηγετικής μας θέσης στην τεχνολογία και της ισχυρής ζήτησης για τα αυτοκίνητά μας».

Αυτά τα νέα έριξαν τη μετοχή της Lucid κατά 14%, ενώ τη Δευτέρα, η εταιρεία ανακοίνωσε τα οικονομικά της στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας απώλειες 1 δισ. δολαρίων, φτάνοντας τις συνολικές ζημιές για το περασμένο έτος στα 4,8 δισ. δολάρια.

Έχει ήδη 25.000 κρατήσεις για το νέο Lucid Air, όμως, που θα σημάνουν έσοδα της τάξης των 2,4 δισ. δολαρίων για την ίδια.