Lucid Air: Με τρομακτική αυτονομία που ξεπερνά και τα μοντέλα της Tesla!


Το Lucid Air έρχεται αργότερα μέσα στο 2021, και θα έχει αυτονομία μεγαλύτερη κι από το Tesla Model S Long Range Plus.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/9/2021

Το Πρακτορείο Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ απέδωσε στο Lucid Air Dream Edition αυτονομία 836 χιλιομέτρων, κάνοντας ακόμα και το κορυφαίο σε αυτονομία μοντέλο της Tesla, το Model S Long Range Plus, να ωχριά, αφού το ξεπερνά κατά 160 χιλιόμετρα.

Όχι τυχαία, θα έλεγε κάποιος, αφού ο διευθύνων σύμβουλος της Lucid Motors, Peter Rawlinson, βρισκόταν στην ομάδα που εξέλιξε το Model S όσο εργαζόταν στην Tesla.

Who is who

Το Lucid Air Dream Edition είναι ένα πολυτελές, long-range sedan, το οποίο εξελίχθηκε από τον Peter Rawlinson, αρχιμηχανικό του Tesla Model S, με στόχο να είναι πιο αποδοτικό, πιο άνετο και πιο γρήγορο, στα πάντα. Σχεδιαστικά μιλάμε για ένα εξαιρετικά αεροδυναμικό αμάξωμα, με αεροδυναμικό συντελεστή ρεκόρ Cd=0,21 και ένα ιδιαίτερο σχήμα, με σχετικά μικρό καπό και πορτ μπαγκάζ αλλά δυσανάλογα μεγάλη καμπίνα.

Αναφορικά με τη φόρτιση, μπορεί να γίνει σε ταχυφορτιστές 300 kW (ενδεικτικά, η Porsche Taycan μπορεί να δεχτεί έως 270 kW, ενώ το Tesla Model 3, 250 kW). Με έναν τέτοιο φορτιστή, μπορεί να κερδίζει αυτονομία 32 km ανά λεπτό ή 480 km μέσα σε μόλις 20 λεπτά! Εάν τώρα κάποιος επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη ροή του ρεύματος και υπό συνθήκες να είναι το αυτοκίνητο που τροφοδοτεί το σπίτι με ενέργεια. Οσο για την αυτονομία, με 832 χιλιόμετρα δεν υπάρχει τίποτα να το πλησιάζει.

Χρησιμοποιώντας δύο ηλεκτρικά μοτέρ, το Lucid Air Dream Edition αποδίδει συνολικά 1.080 ίππους. Αυτό ήταν που «πάτησε» το αντίστοιχο Model S στη διαδικασία της επιτάχυνσης από στάση. Για όσους, ωστόσο, αναζητούν κάτι ακόμα γρηγορότερο, στα τέλη του 2021 θα ακολουθήσει και μία έκδοση Air Performance, με τρεις ηλεκτροκινητήρες και ισχύ 1.300 ίππους.