Lucid Air Sapphire: Ντεμπούτο με τρεις ηλεκτροκινητήρες και 1200 PS


Το Lucid Air Sapphire έκανε ντεμπούτο και είναι ένα ηλεκτρικό «θηρίο» 1200 PS και εξωφρενικών επιδόσεων σε ό,τι αφορά την επιτάχυνση.

  • ΦΩΤΟ: LUCID
  • 22/8/2022

Στο πλαίσιο του event The Quail στο Monterey Car Week, η Lucid παρουσίασε το Air Sapphire, το νέο της ηλεκτρικό όχημα υψηλών επιδόσεων.

Διαθέτει τρεις ηλεκτροκινητήρες, με τους δύο να τροφοδοτούν κάθε τροχό στον πίσω άξονα, κι τον άλλον να δίνει δύναμη στον εμπρός άξονα, με τη συνολική ισχύ να αγγίζει τα 1200 PS.

Σύμφωνα με την αμερικανική μάρκα, το Air Sapphire μπορεί να κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα, και να φτάσει τα 161 km/h εντός 4 δευτερολέπτων - αν και απαιτούνται «συγκεκριμένες προετοιμασίες» για να επιτευχθούν αυτές οι επιδόσεις.

Σε τεχνικό επίπεδο, η Lucid χρησιμοποιεί ειδικές μπαταρίες, που παρέχουν περισσότερη ισχύ και έχουν πιο καλή απαγωγή θερμότητας σε σχέση με αυτές του απλού Air, χωρίς όμως να προχωρά σε λεπτομέρειες σχετικά τις αλλαγές που έκανε σε αυτόν τον τομέα.

Το Air Sapphire διαθέτει πιο σκληρές αναρτήσεις, διαφορετικές ρυθμίσεις στους αποσβεστήρες, ενώ διαφορές υπάρχουν και στη ρύθμιση του ABS, του traction control, του stability control και της ηλεκτρονικής υποβοήθησης στο τιμόνι.

Θα μπει στην παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του 2023, και θα κοστίζει 249.000 δολάρια στις ΗΠΑ.