Lucid Air: Το ηλεκτροκίνητο Tesla killer σε χειμερινές δοκιμές (Video)


Οι δοκιμές εξέλιξης του ηλεκτροκίνητο Lucid Air επέβαλλαν την παρουσία του στον αμερικανικό βορρά κύκλο και την εντυπωσιακή αναμέτρησή του με τον χιόνι και τον πάγο. Η συνέχεια στο video που ακολουθεί.

  • 23/4/2020

Η αλήθεια είναι ότι εικόνα ενός τετράτροχου να δοκιμάζει τις δυνάμεις του στον αμερικανικό βορρά και τις αντοχές του στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες δεν θα πρέπει να μας ξαφνιάζει πλέον καθώς όλοι ανεξαιρέτως οι κατασκευαστές περιλαμβάνουν τη συγκεκριμένη διαδικασία στον κύκλο των δοκιμών εξέλιξης κάθε νέου αυτοκινήτου.

Βέβαια, όταν το αυτοκίνητο που αναμετράται με τις πολικές θερμοκρασίες, τον πάγο και το χιόνι είναι ηλεκτροκίνητο και προέρχεται από έναν άσημο κατασκευαστή ονόματι Lucid, τότε οι προκλήσεις αυξάνονται το ίδιο και το ενδιαφέρον μας για την έκβαση μια κατά τα φαινόμενα άνισης μάχης.

Ας γίνουμε, όμως, πιο συγκεκριμένη μιας και το υπό εξέλιξη τετράτροχο που βρέθηκε στον αρκτικό κύκλο είναι εκείνο που ευελπιστεί να βάλει τέλος στην απόλυτη κυριαρχία της Tesla στην ευρύτερη κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Πρόκειται για το Lucid Air, το οποίο στις αρχές Απριλίου κατάφερε να διανύσει την απόσταση που χωρίζει το Los Angeles από το San Fransisco -644 χιλιόμετρα παρακαλώ- χωρίς να χρειαστεί φόρτιση.

Από το εύκρατο κλίμα της Καλιφόρνια, το Lucid Air βρέθηκε στις πολικές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτό το διάστημα βόρεια της Μινεσότα, όπου και απέδειξε ότι μπορεί να τα φέρει εις πέρας ακόμα και την πιο απαιτητική αποστολή.

Με το θερμόμετρο να βρίσκεται κολλημένο στους -33 βαθμούς Κελσίου και το γκάζι στο πάτωμα, το υπό εξέλιξη Lucid Air συνδύασε το θέαμα με την ουσία αφήνοντας τις καλύτερες υποσχέσεις.

Για την ώρα αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η αυτονομία του Lucid Air θα φτάνει τα 643 χιλιόμετρα και ότι θα διαθέτει ηλεκτρικό κύκλωμα 900 Volt που θα επιτρέπει την… αστραπιαία φόρτιση με τη χρήση υπερταχυφορτιστών μέγιστης ισχύος 330 kW.

Οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν την τιμή του αυτοκινήτου στην περιοχή των 60.000 δολαρίων και τις επιδόσεις τους σε ακόμα πιο εντυπωσιακά επίπεδα, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση στα 100 χλμ./ώρα θα ολοκληρώνεται σε λιγότερα από τρία δευτερόλεπτα.

Αν και το αυτοκίνητο έχει ήδη αποκαλυφθεί στους περίπου 250 υποψήφιους πελάτες που έχουν προκαταβάλλει το ποσό των 1.000 δολαρίων ώστε να το αποκτήσουν, οι αναλυτικές προδιαγραφές του παραμένουν άγνωστες, ενώ η ακύρωση της προγραμματισμένης Διεθνής Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης μεταθέτει την επίσημη πρεμιέρα του στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Διαβάστε επίσης:

Lucid Air: Το αυτοκίνητο που πλήγωσε την Tesla?