Μεγαλύτερους μισθούς θέλουν οι Γερμανοί από την Tesla


Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η Tesla δυσκολεύεται να βρει εμπείρους και εξειδικευμένους εργαζόμενους λόγω των συγκριτικά χαμηλότερων μισθών που δίνει σε σχέση άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 22/6/2022

Η Tesla έχει ξεκινήσει την παραγωγική δραστηριότητα στο νέο εργοστάσιό της στη Γερμανία πριν από περίπου τρεις μήνες και η διαδικασία πρόσληψης προσωπικού δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς ο αριθμός των ως τώρα εργαζομένων στην εταιρεία είναι ποσοστιαία μικρότερος από τον απαιτούμενο.

Τα στελέχη της Tesla έχουν ανακοινώσει ότι έχουν προσλάβει περισσότερουςαπό 4.100 εργαζομένους από την αρχή της χρονιάς ως τώρα, ωστόσο χρειάζονται περίπου 12.000 για να μπορέσει το εργοστάσιο να λειτουργήσει στην πραγματική παραγωγική δυνατότητά του. Όμως, δεν είναι εύκολο να βρει το κατάλληλο προσωπικό εξαιτίας των χαμηλότερων μισθών που δίνει συγκριτικά με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της «IG Metall», της ισχυρής σε δύναμη και επιρροή γερμανικής ένωσης μεταλλουργών, οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι στο Gigafactory της Tesla που βρίσκεται στο Gruenheide αμείβονται κατά 20% λιγότερο από αντίστοιχους συναδέλφους τους σε άλλες εταιρείες του κλάδου.

Η κυρία Birgit Dietze, επικεφαλής του συνδικάτου εργαζομένων στην περιοχή που βρίσκεται το εργοστάσιο, δήλωσε σχετικά: «Οι προσλήψεις δεν προχωρούν με τον ρυθμό που είχε προγραμματιστεί. Πολλοί έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αφήσουν την τωρινή δουλειά τους και εργαστούν για την Tesla αλλά τελικά το απορρίπτουν επειδή σε κάποιες περιπτώσεις κερδίζουν περισσότερα χρήματα στον παρών εργοδότη τους».

Θυμίζουμε ότι ο κ. Elon Musk, o ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, έστειλε πρόσφατα ένα εσωτερικό ηλεκτρονικό μήνυμα στα στελέχη και τους εργαζομένους αυτής στο οποίο προειδοποιεί ότι η εταιρεία «είχε ένα πολύ κακό τρίμηνο» εξαιτίας των προβλημάτων στην εφοδιαστική αλυσίδα.