Πόσους προσλαμβάνει η Tesla στη Γερμανία κάθε μήνα;


Η έναρξη παραγωγής στο Gigafactory της Tesla στη Γερμανία είναι ένα σημαντικό γεγονός για την ίδια, για τους ανταγωνιστές της αλλά και για τους εργαζόμενους που χρειάζεται να προσλάβει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 15/6/2022

Όπως έγινε γνωστό, η Tesla προσλαμβάνει 500-600 άτομα κάθε μήνα από τα τέλη Μαρτίου και έπειτα, όταν ξεκίνησε η παραγωγή των μοντέλων της στο Gigafactory που έχει δημιουργήσει στο Gruenheide. 

Όπως δήλωσε ο κ. Joerg Steinbach, Υπουργός Οικονομίας του κρατιδίου του Βρανδεμβούργου στο οποίο βρίσκεται το νέο εργοστάσιο της Tesla επί γερμανικού εδάφους, από τις αρχές τις χρονιάς ως τώρα έχουν προσληφθεί περίπου 4.100-4.500 άτομα. Οι εργαζόμενοι προέρχονται από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας οι οποίοι επρόκειτο να πάψουν να απασχολούνται σε αυτές. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η συνέχιση της εργασίας τους.

Όπως είπε ο κ. Steinbach, ένα ποσοστό περίπου 10% αυτών είναι ξένοι, κυρίως Πολωνοί, και πρόσθεσε σχετικά: «Τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών καταλαβαίνουν ότι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκίνητων απαιτεί λιγότερο εργατικό δυναμικό από αυτό που είχαν στο παρελθόν. Αυτό είναι προς όφελός μας και προσπαθούμε να τους φέρουμε εδώ, στο Βρανδεμβούργο».

Καθώς η ζήτηση για τα μοντέλα της Tesla αυξάνεται τόσο στη Γερμανία όσο και στις άλλες χώρες της Ευρώπης απαιτείται η πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για να ικανοποιηθεί η παραγωγή. Θυμίζουμε ότι στις 23 Μαΐου τρέχοντος έτους, τα στελέχη της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι στο εργοστάσιο προστέθηκε και τρίτη βάρδια εργαζομένων για να αυξηθεί ο αριθμός των οχημάτων που κατασκευάζονται εκεί ημερησίως.