Μονακό: Citroen Ami «πίστεψε» ότι ήταν μονοθέσιο της F1 και ιδού το αποτέλεσμα (video)


Κάθε οδηγός οφείλει να γνωρίζει τα όρια του αυτοκινήτου του. Σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να είναι έτοιμος για να υποστεί τις... συνέπειες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: BENELUX SUPERCARS - YouTube
  • 13/3/2023

Το Citroen Ami είναι ένα ηλεκτρικό microcar που έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό. Το μικροσκοπικό EV μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 45 km/h, κι αυτό σίγουρα υποδεικνύει ότι δεν είναι κατάλληλο για αγώνες ταχύτητας, ενώ το σχήμα και το κέντρο βάρους, σίγουρα θα απέτρεπαν οποιονδήποτε οδηγό από το να μπει σβέλτα σε μια κλειστή στροφή.

Κι όμως, ένας οδηγός στο Μονακό θέλησε να τιμήσει με το Ami του τη διάσημη φουρκέτα του Grand Prix του Μονακό. Σύντομα όμως κατάλαβε ότι στα χέρια του δεν έχει ένα supercar, αλλά για ένα μικροσκοπικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης.

Πολλά video από το συμβάν έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, όποτε κι έγινε το ατύχημα, με τους χρήστες σε Twitter και YouTube να «θάβουν» τον οδηγό στα σχόλια κάτω από τις δημοσιεύσεις.

Στα videos, ο οδηγός φαίνεται να κάνει μερικά γρήγορα περάσματα από τη φουρκέτα χωρίς να ντελαπάρει, όμως από την αρχή όλα δείχνουν ότι αυτό που θα ακολουθήσει δε θα είναι και πολύ καλό, αφού το μικροσκοπικό EV προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί με όλους τους τροχούς πάνω στο οδόστρωμα.

Στην τελευταία, αποτυχημένη προσπάθεια, ο οδηγός μάλλον πίεσε το πεντάλ του γκαζιού λίγο παραπάνω απ' όσο έπρεπε, κι έτσι το Ami γύρισε στο πλάι, με την οροφή να χτυπά πάνω σε κολονάκι και το όχημα να ξαναβγαίνει στο δρόμο, με το πλαϊνό του να σέρνεται στο δρόμο.

Αστυνομία και διασώστες έσπευσαν στο σημείο για να βοηθήσουν τον οδηγό, ο οποίος, ευτυχώς, δεν αποκόμισε κάποιον τραυματισμό. Αντιθέτως, ο συνοδηγός, σύμφωνα με τον χρήστη @zk_motors στο TikTok, φέρει πληγές στο κεφάλι και το χέρι, όπως και τραύμα στον αυχένα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, με την κατάστασή του να είναι σταθερή, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του.

Δείτε τo video: