Μπαίνει στην παραγωγή το Pininfarina Battista των 1.900 PS


Η Automobili Pininfarina ξεκινά την παραγωγή του Battista, του νέου ηλεκτρικού hypercar που επιταχύνει το 0-100 km/h σε λιγότερο από 2 sec.

  • 14/7/2022

Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά το νέο ηλεκτρικό hypercar της Automobili Pininfarina, το Battista, στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey των ΗΠΑ τον Αύγουστο, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένεται να γίνουν μέσα στο καλοκαίρι.

Το Automobili Pininfarina Battista φέρει τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν συνολικά 1.900 ίππουςκαι 2.300 Nm ροπής, ενώ διαθέτει μία μπαταρία 120 kWh, που η εταιρεία προμηθεύεται από τη Rimac Automobili. Το Battista κάνει τα 0-100 km/h σε λιγότερο από 2.0 sec.

Για την κατασκευή ενός μιας Battista χρειάζονται περίπου 1.250 ώρες εργασίεας, ενώ η Anniversario έκδοση χρειάζεται έως και 90 ώρες παραπάνω, αφού έχει στοιχεία κατά παραγγελία και βάφεται στο χέρι.

Η συναρμολόγηση ξεκινά με την κατασκευή του σκελετού καθώς και της ηλεκτρικής μονάδας ισχύος, της μπαταρίας σε σχήμα Τ και άλλα ηλεκτρικά συστήματα. Το επόμενο βήμα είναι η τοποθέτηση του αμαξώματος στην κατασκευή και έπειτα η διήμερη δοκιμή της προκειμένου να διαπιστωθεί η επίτευξη των συγκεκριμένων αντοχών που απαιτούνται. Παράλληλα με τον χρωματισμό του εξωτερικού που ολοκληρώνεται 3-4 εβδομάδες από την έναρξή του, μία άλλη ομάδα εργαζομένων συναρμολογεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Το τελικό στάδιο συναρμολόγησης απαιτεί την τοποθέτηση των αξόνων κατεύθυνσης και του τιμονιού, πριν το Battista βγει για δοκιμές στο δρόμο.

Η Automobili Pininfarina θα κατασκευάσει μόλις 150 μονάδες ενώ θέλει να εξασφαλίσει ότι οι χρήστες της θα απολαμβάνουν το αυτοκίνητο για πολλά χρόνια. Προσφέρει δύο προγράμματα συντήρησης, των 5 ή των 10 ετών, ενώ η μπαταρία και η μονάδα ισχύος έχουν εγγύηση 10 χρόνων, αντί για τα συνηθισμένα 3 χρόνια, που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρείες.