Μπαταρίες από τη Skoda για τον Όμιλο VAG;


Τα στελέχη της Skoda ελπίζουν ότι τα ανώτατα στελέχη του Ομίλου VAG θα αποφασίσουν τελικά να της αναθέσουν την κατασκευή και προμήθεια μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα που αυτός θα δημιουργεί στο μέλλον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/5/2022

Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της Skoda είναι αισιόδοξοι ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου VAG θα αποφασίσει να δημιουργήσουν το τέταρτο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών αυτού στην Τσεχία και ότι θα αναθέσουν στην εταιρεία τους κυριότερο ρόλο επί της διαδικασίας.  

Η Skoda, πρόσθεσε μία γραμμή παραγωγής μπαταριών στο ιστορικό εργοστάσιό της στη πόλη Mladá Boleslav ώστε να μπορεί να καλύψει μεγάλο ποσοστό από τις ανάγκες της για τα Enyaq iV SUV και Enyaq iV Coupé, τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Ωστόσο, αναζητά ενεργότερο ρόλο σε αυτόν τον τομέα, εντός του Ομίλου.

Ο κ. Michael Oeljeklaus, επικεφαλής του Τμήματος Παραγωγής και Επιμελητείας της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Η απόφαση θα ληφθεί στο Wolfsburg, στη Γερμανία. Ελπίζουμε και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει προς το τέλος του φθινοπώρου ή στις αρχές του επόμενου έτους, το αργότερο. Ελπίζουμε ότι η Volkswagen θα αποφασίσει υπέρ της Τσεχίας».

Θυμίζουμε ότι πέρυσι τον Οκτώβριο ο γερμανικός Όμιλος είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να δημιουργήσει συνολικά έξι εργοστάσια κατασκευής μπαταριών για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε. 

Ήδη έχει τρία και για το τέταρτο υποψήφιες χώρες για την κατασκευή του είναι η Τσεχία, η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Πολωνία. Στο χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί προβλέπεται ότι το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει την παραγωγή του το 2027.