Mullen I-GO: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των... φτωχών καταφθάνει στην Ευρώπη


Η Mullen Automotive παρουσιάζει το νέο I-GO, το ηλεκτρικό microcar που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: MULLEN AUTOMOTIVE
  • 2/11/2022

Η αμερικανική Mullen Automotive παρουσιάζει το νέο Mullen I-GO, το μικροσκοπικό ηλεκτρικό που θα κατακλύσει την ευρωπαϊκή αγορά μέσα στο 2023. Η Κίνα φαίνεται να ηγείται του εξηλεκτρισμού, καθώς προσπαθεί συνεχώς να βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους Ευρωπαίους.

Οι ελλείψεις σε μέρη και το κόστος των μπαταριών καθυστερεί την εξέλιξη των οχημάτων στη Γηραιά Ήπειρο, στην άλλη μεριά του πλανήτη, όμως, αυτό το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί.

Παράλληλα, τα microcars έρχονται όλο και πιο «επιθετικά» με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες να στρέφονται σε αυτά, επεκτείνοντας το φάσμα των μοντέλων που προσφέρουν.

Το Mullen I-GO έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί στην Κίνα, υπό την επίβλεψη της Henan Henrey Shiying, ενώ αποτελεί το πρώτο όχημα που λανσάρει η Mullen. Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την έγκριση του μικρού ηλεκτρικού έχουν υποβληθεί και έχει πάρει ήδη το δρόμο του για τις πιο σημαντικές αγορές της Ευρώπης: Γαλλία, Ισπανία, Γερμανία, Ην. Βασίλειο και Ιρλανδία ετοιμάζονται να υποδεχτούν το I-GO μέσα στο ερχόμενο έτος.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα στυλάτο και ελκυστικό αυτοκίνητο, το οποίο παρά το εξαιρετικά μικρό του μέγεθος, διαθέτει τέσσερα καθίσματα στην καμπίνα του. Η ευκινησία και το εύκολο παρκάρισμα είναι οι βασικοί άξονες του σχεδιασμού, ενώ η εταιρεία δεν έχει δώσει στο φως πολλές λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό του.

Από εκεί και πέρα το Mullen I-GO φέρει μία μπαταρία χωρητικότητας 16,5 kWh, που προσφέρει περίπου 160 km αυτονομίας με μία φόρτιση. Ένας μικρός ηλεκτροκινητήρας παράγει δύναμη 46 PS και 102 Nm ροπής με το μικροσκοπικό ηλεκτρικό να έχει τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 100 km/h.

Η Mullen Automotive σκοπεύει να κατακλύσει την Ευρώπη με περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα νέας γενιάς και η πλατφόρμα για τις προπαραγγελίες του I-GO έχει ήδη ανοίξειΤο κόστος στα μέρη μας δε θα είναι και τόσο μικρό όσο τονίζει η Mullen, καθώς θα εξαρτάται από τον αριθμό παραγγελιών που θα λάβει η εταιρεία. Στην Ευρώπη, το μικρό I-GO θα κοστίζει 11.999 δολ (12.115 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία) χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι φόροι.