BMW Isetta: Το θρυλικό microcar επανήλθε στη «ζωή» μετά από 40 χρόνια αδράνειας (video)


Σε κακή κατάσταση βρέθηκε μία BMW Isetta που ήταν παρατημένη για 40 χρόνια, με τους διασώστες να την επισκευάζουν μέσα σε μόλις δύο μέρες.

  • 13/7/2022

Η BMW Isetta, το microcar των Βαυαρών, που πήρε το όνομά της από την εταιρεία που σχεδίασε αρχικά το μοντέλο, την ιταλική Iso, πούλησε πάνω από 160.000 μονάδες από τα μέσα της δεκαετίας του '50 μέχρι και το 1962. Μάλιστα, αποτέλεσε τη βασική έμπνευση για πολλά microcars που κυκλοφόρησαν στους δρόμους αρκέτα χρόνια μετά.

Η ομάδα του καναλιού Restored στο YouTube βρήκε μία εγκαταλελειμμένη Isetta μέσα σε ένα δάσος, η οποία υπολογίζεται ότι βρισκόταν σε πλήρη αδράνεια για πάνω από 40 χρόνια, ενώ η ηλικία της ξεπερνά τα 60, καθώς πρόκειται για μία την έκδοση 300 του 1959.

Οι «διασώστες» κατάφεραν να επανεκκινήσουν τον κινητήρα των 13 PS μετά από πολλές προσπάθειες, αφού η εγκαταλελειμμένη «Little Iso» ήταν σε κακή κατάσταση και χρειαζόταν καλό καθάρισμα και επισκευή των καλωδίων της. Η ανοιχτή οροφή σίγουρα δε βοήθησε στην επίσπευση της διαδικασίας, καθώς επέτρεψε σε πολλά εξωτερικά στοιχεία του δάσους να εισέλθουν στην καμπίνα, καταστρέφοντας ό,τι είχε απομείνει.

Δύο ημέρες αργότερα, η ομάδα του Restored κατάφερε να επισκευάσει με επιτυχία όλα τα συστήματα της Isetta, προσθέτοντας ένα νέο σετ ελαστικών 10 ιντσών, με το μικροσκοπικό αυτοκίνητο να ξαναβγαίνει στο δρόμο. Μετά από μία επίσκεψη στο πλυντήριο αυτοκινήτων η Isetta κατάφερε να πιάσει τελική ταχύτητα 72 km/h! 

Δείτε παρακάτω το video...