Νέα Buggy έκδοση για το Citroen Ami - Πότε έρχεται στην Ελλάδα (photos)


Η ειδική έκδοση «My Ami Buggy II» θα κυκλοφορήσει σε 1.000 αντίγραφα και θα είναι διαθέσιμη σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 23/5/2023

Πριν από περίπου ένα χρόνο, η ειδική και περιορισμένη - σε μόλις 50 αντίγραφα - off-road έκδοση του ηλεκτρικού Citroen Ami, το My Ami Buggy, ξεπούλησε στη Γαλλία μέσα σε λιγότερο από 18 λεπτά.

Την Τρίτη (23/5) η γαλλική φίρμα ανακοίνωσε μια νέα αμιγώς ηλεκτρική ειδική έκδοση, την «My Ami Buggy II», η οποία θα κυκλοφορήσει σε 1.000 αντίγραφα και θα είναι διαθέσιμη σε 10 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Λουξεμβούργο, Μαρόκο και Τουρκία οι υπόλοιπες).

Μάλιστα, η ελληνική αντιπροσωπεία έχει εξασφαλίσει έναν αριθμό αντιγράφων, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στα μέσα του καλοκαιριού. Η τιμή ακόμα δεν είναι γνωστή, ωστόσο στη Γαλλία, θα κοστίζει 10.490 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ως κλασικό buggy, το «My Amy Buggy II» δεν έχει πόρτες ούτε οροφή και είναι βαμμένο σε χρώμα χακί με κίτρινες λεπτομέρειες. Μια σειρά από διακοσμητικά στοιχεία δημιουργούν τον «περιπετειώδη» χαρακτήρα του, όπως οι θόλοι των τροχών, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, τα χρυσά καλύμματα τροχών και η πίσω αεροτομή.

Η νέα ειδική έκδοση είναι εξοπλισμένη με πολλά πρόσθετα αποκλειστικά αξεσουάρ, όπως διαφανή καλύμματα θυρών για την προστασία των επιβατών και μια αφαιρούμενη τσάντα με φερμουάρ τοποθετημένη στο κέντρο του τιμονιού για την αποθήκευση μικρών καθημερινών αντικειμένων, προερχόμενη από την concept εκδοχή του My Ami Buggy.

Η πώλησή της στην Ελλάδα θα ξεκινήσει αποκλειστικά από το επίσημο site της Citroen στις 20 Ιουνίου στις 10:00, με τη φίρμα να «καλεί» τους ενδιαφερόμενους να καταρρίψουν το ρεκόρ ταχύτερης ολοκλήρωσης online παραγγελίας. Ο χρόνος που πρέπει να βελτιώσουν είναι 2 λεπτά και 53 δευτερόλεπτα. Άλλωστε, λόγω της εξαιρετικά περιορισμένης διαθεσιμότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι πρώτες παραδόσεις στη γαλλική αγορά αναμένονται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Η «παιχνιδιάρικη» έκδοση έχει τη δική της προσωπικότητα και ζωντάνια που προσφέρουν οι κίτρινες λεπτομέρειες τόσο στο εξωτερικό (στο εμπρός πάνελ και στους θόλους των τροχών) όσο και στο εσωτερικό (μεταξύ άλλων σε χώρους αποθήκευσης, γάντζους συγκράτησης για τσάντες, ραφές σε καθίσματα και ταπέτα).

Αν και η φιλοσοφία «χωρίς οροφή και πόρτες» διατηρείται και στη δεύτερη σειρά My Ami Buggy, η Citroen έχει προσθέσει και τροποποιήσει προστατευτικά εξαρτήματα για την αντιμετώπιση δυσμενών καιρικών συνθηκών. Έτσι, υπάρχουν νέα πλαστικά καλύμματα με φερμουάρ, όχι μόνο για την οροφή, με αποτέλεσμα να μπορεί να προκύψει μια (σχεδόν) κλειστή καμπίνα επιβατών. Φυσικά, είναι αποσπώμενα και έχουν δυνατότητα αποθήκευσης π.χ. σε γκαράζ για το καλοκαίρι, ενώ μπορούν και να παραμεριστούν στο πλαίσιο καθημερινής χρήσης και να στερεωθούν σε ειδικά σημεία στις κολόνες του αμαξώματος.

Επιπλέον, τα πρόσθετα πλαίσια για θύρες και οροφή έχουν τοποθετηθεί ώστε να ενισχυθεί το στιλ αλλά και να είναι πιο εύκολη η ενσωμάτωση οποιουδήποτε εξοπλισμού θέλει ο ιδιοκτήτης του.

Ανανεωμένος είναι και ο μινιμαλιστικός πίνακας οργάνων. Αν και εξακολουθεί να βρίσκεται στην κολόνα του τιμονιού, αλλά έχει νέο τοξωτό καπάκι, που δίνει μια ρετρό αίσθηση.

Τέλος, εκτός από την αποσπώμενη θήκη αποθήκευσης με φερμουάρ που προαναφέραμε, η νέα έκδοση διαθέτει ένα ελαφρύ ηχείο Bluetooth που μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε. Είναι αδιάβροχο και εξοπλισμένο με μπαταρία που εξασφαλίζει λειτουργία 15 ωρών.