Νέο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom από τη Ford Pro (photos)


Το νέο επαγγελματικό Ford πυροδοτεί την επανάσταση των EV για τις μικρές επιχειρήσεις, με αυτονομία έως 380 km.

  • 8/9/2022

Η FordPro παρουσίασε το εντελώς νέο E-TransitCustom, το οποίο αποτελεί την αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του best-seller van μοντέλου της Ευρώπης. Είναι σχεδιασμένο εξ αρχής ώστε να προσφέρει νέα επίπεδα παραγωγικότητας στους επαγγελματίες στην κατηγορία vanενός τόνου.

Το E-Transit Custom συνδυάζει την προηγμένη τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων με το ψηφιακό οικοσύστημα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro, προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας και να λειτουργούν πιο αποδοτικά, απλουστεύοντας τη μετάβασή τους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Εμπνευσμένο από τις ανάγκες μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων, προσφέρει υπηρεσίες βασισμένες στη συνδεσιμότητα μέσω cloud και τις ψηφιακές τεχνολογίες - που όλες εξελίσσονται χάρη στις ενημερώσεις λογισμικού Ford Power-Up κατά τη διάρκεια της ζωής του οχήματος.

Για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας, το E-Transit Custom προσφέρει νέες ψηφιακές λύσεις για διανομές πολλαπλών στάσεων και την πρόσβαση στην καμπίνα και το χώρο φόρτωσης.

Η καμπίνα είναι ένας ευέλικτος χώρος εργασίας, που διαθέτει συνδεσιμότητα 5G, αλλά και περιλαμβάνει έξυπνα χαρακτηριστικά όπως ένα τιμόνι που αναδιπλώνεται και μεταμορφώνεται σε εργονομική βάση για laptopκαι tablet.

Το E-Transit Custom προσφέρει ωφέλιμα φορτία έως 1.100 kg, χαμηλότερο πάτωμα φόρτωσης για ευκολότερη πρόσβαση και μέγιστη ικανότητα ρυμούλκησης 2.000 kg. Ένας προαιρετικός, αφαιρούμενος κοτσαδόρος μπορεί να τοποθετηθεί για περισσότερη ευκολία. Επίσης διατίθεται σε εκδόσεις double-cab-in-vanκαι kombi, όλες με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε κοντό ή μακρύ μεταξόνιο και χαμηλή ή ψηλή οροφή.

Η μπαταρία των 400-volt του νέου E-Transit Custom, η οποία έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 74 kWh, με ικανότητα ταχείας φόρτισης 125 kW για επαναφόρτιση 15%-80% σε 41 λεπτά. Επιτρέπει στοχευμένη αυτονομία έως 380 km - πάνω από τέσσερις φορές σε σχέση με την ημερήσια χιλιομετρική κάλυψη ενός μέσου van 1 τόνου, σύμφωνα με τα δεδομένα πελατών της Ford Pro.

Ο τριφασικός, ενσωματωμένος φορτιστής 11 kW AC του E-Transit Custom μπορεί να φορτίσει πλήρως τη μπαταρία σε 7 με 8 ώρες. Ο ηλεκτροκινητήρας μπορεί να προσφέρει ισχύ 135 PSή 217 PS ανάλογα με την έκδοση. Αμφότερες έχουν ροπή 415 Nm.

Οι ιδιοκτήτες του E-Transit Custom θα επωφεληθούν από τα ειδικά σχεδιασμένα χαρακτηριστικά  της FordProE-Telematics - δωρεάν για ένα χρόνο - που χρησιμοποιούν livedata για να βοηθούν τους διαχειριστές να παρακολουθούν τη θέση, την απόδοση και την υγεία των οχημάτων τους με σκοπό τη μέγιστη παραγωγικότητα.

Όπως και στο E-Transit, το ProPowerOnboard παρέχει ισχύ μέχρι 2,3 kWμέσω πριζών στην καμπίνα και στο χώρο φόρτωσης για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων, φώτων και συσκευών, χρησιμοποιώντας τη μπαταρία υψηλής τάσης του οχήματος κατά την οδήγηση ή στο χώρο εργασίας.

Κάθε E-Transit Custom είναι εξοπλισμένο με μία landscapeοθόνη αφής 13 ιντσών στραμμένη προς το οδηγό για ευκολία στη χρήση, εξοπλισμένη με το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford που τροφοδοτείται μέσω ενός νέου μόντεμ 5G για εξαιρετικά γρήγορη συνδεσιμότητα με τη σουίτα τεχνολογιών της FordPro.

Το E-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της Ford Pro που θα έρθουν στην Ευρώπη μέχρι το 2024. Θα κατασκευάζεται από την Ford Otosan στο Kocaeli της Τουρκίας και η παραγωγή του πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2023.