Νέο Volkswagen ID.3: Ανανεωμένο, πιο ποιοτικό και τεχνολογικά προηγμένο (video-photos)


Η γερμανική εταιρεία έλαβε υπόψιν αρκετές από τις επιθυμίες των πελατών της στη 2η γενιά του compact ηλεκτρικού μοντέλου

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 1/3/2023

Ανανεωμένη εξωτερική σχεδίαση, βελτιωμένη ποιότητα κατασκευής στο εσωτερικό, συστήματα άνεσης και υποβοήθησης τελευταίας γενιάς. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του νέου Volkswagen ID.3, το οποίο παρουσιάστηκε την Τετάρτη 1 Μαρτίου.

Αν και όλοι θεωρούσαμε ότι πρόκειται για facelift έκδοση της 1ης γενιάς, η οποία λανσαρίστηκε πριν από μόλις 2,5 χρόνια, η γερμανική φίρμα ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για τη 2η γενιά του μοντέλου.

«Με τη δεύτερη γενιά του ID.3, συνεχίζουμε την ιστορία επιτυχίας της ID. οικογένειας. Η σχεδίαση έχει ωριμάσει και τα υλικά στο εσωτερικό έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά. Το νέο ID.3 καταδεικνύει τη σαφή δέσμευσή μας στην ποιότητα, το σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα και έχουμε λάβει συστηματικά υπόψη τις επιθυμίες των πελατών μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Imelda Labbé, μέλος του διοικητικού συμβουλίου για Πωλήσεις, Μάρκετινγκ και After Sales της Volkswagen.

Εξωτερικά, το compact μοντέλο χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα και μεγάλες βαμμένες επιφάνειες. Ο προφυλακτήρας είναι επανασχεδιασμένος, και το καπό καινούριο, χωρίς τη μαύρη λωρίδα κάτω από το παρμπρίζί. Η VW έχει βελτιστοποιήσει την αεροδυναμική χάρη στη βελτιωμένη ροή αέρα γύρω από τους εμπρός τροχούς - γνωστή ως «αεροκουρτίνα».

Στο πίσω μέρος, τα φωτιστικά σώματα έχουν ανανεωμένη σχεδίαση, ενώ το αμάξωμα προσφέρεται και με νέα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του Dark Olivine Green.

Το εσωτερικό του νέου ID.3 συνδυάζει μοντέρνο σχεδιασμό και καλύτερη ποιότητα υλικών, τα οποία είναι βιώσιμα. Επιπλέον, πολλές από τις προτάσεις των πελατών της Volkswagen υιοθετήθηκαν, τόσο όσον αφορά το βασικό εξοπλισμό όσο και τις μαλακότερες επιφάνειες που αντικαθιστούν τα πλαστικά, την ώρα που ανακαινισμένες είναι και οι επενδύσεις των θυρών.

Η οθόνη του συστήματος infotainment είναι πλέον 12 ιντσών και διαθέτει την τελευταία γενιά λογισμικού, με την οποία υπάρχει η δυνατότητα ενημερώσεων over-the-air. Η σχεδίαση του μενού έλαβε υπόψιν τα σχόλια των πελατών και η διάταξή του διαφοροποιήθηκε, με την VW να επισημαίνει ότι έγινε, πλέον, πιο ξεκάθαρη. Όσο για τον οδηγό, έχει μπροστά του οθόνη 5,3 ιντσών με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και προαιρετικά το σύστημα head-up display και αναβαθμισμένα συστήματα υποβοήθησης.

Στον τομέα του ηλεκτρικού κινητήριου συνόλου δεν υπάρχουν αλλαγές. Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 204 PS και 310 Nm, με δύο επιλογές μπαταριών, ενεργειακής χωρητικότητας 58 kWh (έκδοση Pro) και 77 kWh (έκδοση Pro S). Στην πρώτη περίπτωση η αυτονομία είναι 426 km και στη δεύτερη 546 km. Αναμένεται να υπάρξει και έκδοση με μικρότερη μπαταρία (45 kWh) αλλά και η σπορ έκδοση GTX.

Το νέο ID.3 είναι ένα από τα δέκα ηλεκτρικά μοντέλα που θα κυκλοφορήσει η Volkswagen μέχρι το 2026.