Ο CEO της Ferrari υπόσχεται πιο «συναισθηματικά» EV από αυτά της Tesla


Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna, τόνισε πως τα ηλεκτρικά μοντέλα της εταιρείας θα κρατάνε τον χαρακτήρα που έχει κάθε Ferrari, λέγοντας πως τα Tesla είναι μόνο διεκπεραιωτικά οχήματα.

  • ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 15/2/2023

Η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία δεν είναι μυστικό, ούτε μία παροδική μόδα, με όλες τις μεγάλες εταιρείες να έχουν σαφές πλάνο για τον εξηλεκτρισμό των μοντέλων τους μέχρι το 2030 ή το 2035.

Η Ferrari δεν αποτελεί εξαίρεση, με τους Ιταλούς να έχουν ήδη προαναγγείλει πως το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημά τους θα κυκλοφορήσει το 2025.

Ως τώρα, από το Μαρανέλο έχουν βγει διάφορα υβριδικά μοντέλα, όπως η SF90 Stradale και η 296 GTB και GTS, αλλά το βήμα προς την αμιγώς ηλεκτροκίνητη Ferrari θέλει ακόμα δύο χρόνια για να πραγματοποιηθεί.

Και σύμφωνα με τον CEO Benedetto Vigna, που παραχώρησε συνέντευξη στο Automotive News, οι ηλεκτρικές Ferrari δεν θα χάσουν από τον χαρακτήρα που έχει κάθε μοντέλο της μάρκας με ΜΕΚ:

«Η οδήγηση είναι συναρπαστική βάσει ενός συνδυασμού παραγόντων: η επιτάχυνση, ο ήχος, οι αλλαγές των ταχυτήτων, το φρενάρισμα. Τίποτα από αυτά δεν αλλάζει με την παρουσία ενός ηλεκτρικού μοτέρ.»

Παράλληλα, ο ίδιος βλέπει τα μοντέλα της Tesla ως οχήματα που πάνε τους επιβάτες τους από το σημείο Α στο σημείο Β, αλλά σπεύδει αναγνωρίσει πως πριν από αυτήν «τα πράγματα στην ηλεκτροκίνηση κινούνταν αργά».

Συνεχίζοντας επί του πλάνου της Ferrari για το μέλλον, στόχος -σύμφωνα με τον Vigna- είναι το 55% της γκάμας της εταιρείας να αποτελείται από υβριδικά μοντέλα ως το 2026, ενώ μόλις το 5% θα έχει μόνο θερμικό κινητήρα.

Τέλος, η Purosangue, το πρώτο SUV της εταιρείας, έχει ξεπουλήσει για τα καλά, καθώς ο Vigna αποκάλυψε ότι γέμισαν το βιβλίο των παραγγελιών τέσσερις φορές ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν.