Ο Richard Hammond οδήγησε ξανά τη Rimac Nevera έξι χρόνια μετά το τρομακτικό του ατύχημα (video)


Το ατύχημα με το «θηρίο» των 1.900 PS έγινε το 2017 στην Ελβετία και έχει μείνει βαθιά χαραγμένο στο μυαλό του Βρετανού παρουσιαστή. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: DriveTribe - YouTube
  • 9/11/2023

Τον Ιούνιο του 2017, ο Richard Hammond είχε ένα τρομακτικό, φλογερό ατύχημα με το Rimac Concept One, δηλαδή την τωρινή Rimac Nevera, το οποίο κατέληξε στην ολοκληρωτική καταστροφή του οχήματος, αλλά και στον τραυματισμό του ίδιου.

Το ατύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του The Grand Tour στην Ελβετία, όταν λίγα μέτρα μετά τη γραμμή του τερματισμού στην πίστα του Bergrennen Hemberg, το Concept One βγήκε εκτός δρόμου και κατρακύλησε από έναν λόφο, σταματώντας 110 m μακριά. Τώρα, 6 χρόνια μετά το τρομακτικό συμβάν, ο Βρετανός ξαναμπαίνει στο θηρίο των 1.914 PS, με τον επικεφαλής μηχανικό της Rimac στη θέση του συνοδηγού. Το «ταξίδι» του Hammond κατέγραψε το κανάλι που ίδρυσε ο ίδιος με τους May και Clarkson στο YouTube, DriveTribe.

Κατά τη διάρκεια του σχετικού video, ο παρουσιαστής παραδέχεται γι ακόμη μία φορά ότι το ατύχημα του 2017 συνέβη αποκλειστικά εξαιτίας του. «Δεν προσπάθησα ποτέ να αποφύγω την ευθύνη για το ατύχημα. Το φταίξιμο είναι όλο δικό μου. Η δικαιολογία μου είναι ότι ήταν τόσο τρελά, εθιστικά γρήγορο, και τόσο ευκολοδήγητο κι εκμεταλλεύσιμο,» είπε.

«Δεν υπάρχει καμία τεχνολογία ή τεχνολογικά ιδιοφυές δημιούργημα που μπορεί να αψηφήσει τη φυσική, ή πιο συγκεκριμένα τη βαρύτητα, όταν ένας ηλίθιος ρίχνει ένα αυτοκίνητο από ένα ελβετικό βουνό,» συμπλήρωσε ο Hammond. Πάντως, αυτή τη φορά φαίνεται ότι όλα πήγαν βάσει σχεδιασμού, και τόσο ο ίδιος, όσο και το πανίσχυρο κροατικό hypercar επέζησαν της συνάντησης.

Δείτε το video:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Rimac Nevera: Έκανε παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με την όπισθεν! Πόσα km/h έπιασε (video)

Το εργοστάσιο της Rimac είναι τόσο εντυπωσιακό όσο φαντάζεσαι (video)

Το έκανε κι αυτό: Η Rimac Nevera διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring (video)