Porsche: Έρχεται νέο ηλεκτρικό SUV - Πότε κάνει ντεμπούτο


Η Porsche επιβεβαίωσε πως θα προσθέσει ένα νέο ηλεκτρικό SUV στην γκάμα της, με στόχο να εκμεταλλευτεί την επιτυχία που γνωρίζει η Taycan.

  • 20/7/2022

Στην εκδήλωση που διοργανώνει η Porsche για τη συγκέντρωση κεφαλαίου πριν την είσοδό της στο χρηματιστήριο, στο Weissach της Γερμανίας, έγινε γνωστό πως η εταιρεία θα κυκλοφορήσει ένα νέο, πλήρως ηλεκτρικό SUV.

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω event, ο CEO της Porsche, OIiver Blume, δήλωσε σχετικά:

«Σκοπεύουμε να εντάξουμε στην γκάμα μας ένα νέο πολυετές, αμιγώς ηλεκτρικό SUV, που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιό μας στη Λειψία.

«Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω την θέση μας στον τομέα των πολυτελών οχημάτων. Στοχεύουμε στους τομείς που έχουν μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, ώστε να εκμεταλλευτούμε νέες ευκαιρίες για πωλήσεις,» τονίζοντας μάλιστα ότι θα πρόκειται για μία «αρκετά σπορ ερμηνεία του SUV».

Σύμφωνα με το Automotive News, το EV έχει την εσωτερική κωδική ονομασία K1, και θα αρχίσει να παράγεται από τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας.

Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθούν τεχνολογίες που δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά από το Porsche Mission R, που διέθετε ηλεκτροκινητήρες που ψύχονταν με λάδι, και αρχιτεκτονική 920 volt στις μπαταρίες για ταχύτερη φόρτιση.

Η απόφαση για την κυκλοφορία ενός αμιγώς ηλεκτρικού SUV από την εταιρεία του Zuffenhausen μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, η Taycan, έχει ήδη αρχίσει να ξεπερνά σε πωλήσεις την 911, ενώ στόχος της Porsche είναι να φτάσει το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων επί των πωλήσεων στο 80% ως το 2030.