Πώς θα έμοιαζε το ακραίο Tesla SpaceX Model R;


Ο σχεδιαστής Maximilian Schneider οραματίστηκε και πέρασε «στο χαρτί» το Tesla SpaceX Model R, ένα ακραίο EV, που θα μπορούσε να είναι προϊόν των δύο εταιρειών του Elon Musk.

  • 30/8/2022

Tesla και SpaceX βρίσκονται υπό την ηγεσία του Elon Musk. Τι θα συνέβαινε αν αποφάσιζε να κυκλοφορήσει ένα αυτοκίνητο με... στοιχεία και των δύο εταιρειών;

Την απάντηση στο ερώτημα που δεν έκανε κανείς έδωσε ο σχεδιαστής Maximilian Schneider, που έχει θητεύσει σε Audi, Mercedes, Volkswagen, Mitsubishi και HiPhi, ενώ πρόσφατα άνοιξε το δικό του κανάλι στο YouTube.

Το αποτέλεσμα είναι -τουλάχιστον- ακραίο.

Έμπνευση για τον Schneider υπήρξε το αναμενόμενο Tesla Roadster, που έχει ανακοινωθεί εδώ και 5 χρόνια, αλλά εκείνος το πήγε στο επόμενο επίπεδο, με γραμμές και ύφος πιο κοντά σε πρωτότυπο ή σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, με φώτα LED και δύο τεράστια rocket boosters στο πίσω μέρος. Ναι, καλά βλέπετε.

Η αεροδυναμική είναι στο επίκεντρο, καθώς οι τροχοί καλύπτονται για αυτόν τον λόγο, ενώ εντύπωση προκαλεί και πόσο μπροστά τοποθετημένο είναι το cockpit.

Σύμφωνα με τον Γερμανό σχεδιαστή, το Tesla SpaceX Model R θα μπορούσε να αποδίδει 2600 hp στην απλή έκδοση, φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 467 km/h, ενώ στην αγωνιστική έκδοση θα έφτανε τα 2950 hp και τα 526 km/h.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο: