Πόσο πιθανή είναι η κυκλοφορία ενός Shelby Mustang Mach-E;


Η Ford θα παρουσιάσει στην έκθεση τεχνολογίας SEMA 2022 ένα πρωτότυπο που προϊδεάζει για μια ακόμη πιο σπορτίφ έκδοση της Mustang Mach-E, με τα διακριτικά Shelby.

  • 10/11/2021

Πώς θα σας φαινόταν μια έκδοση Selby για τη νέα Mustang Mach-E; Ανεξάρτητα από την απάντησή σας, στην Ford φαίνεται να το συζητούν εάν κρίνουμε από το concept που έχουν στα σκαριά.

Από τεχνικής άποψης πρόκειται για ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε για τη φετινή SEMA, αλλά, τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει πώς αργότερα μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα παραγωγής.

Η Ford το αποκαλεί «Mustang Mach-E GT Concept» και βασίζεται στην έκδοση AWD του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Ford, με την μπαταρία μεγαλύτερης εμβέλειας Performance Edition.

Τα πάνελ του αμαξώματος είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα με έγχυση γραφενίου, ενώ το concept διαθέτει μια μακρά λίστα προσαρμοσμένων εξαρτημάτων, από το σύστημα απόσβεσης MagneRide, έως τους προσαρμοσμένους τροχούς Monoblock με χαμηλού βάρους ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S.

Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι περί αναβαθμίσεων στον κινητήρα, αλλά το Mach-E Extended Range στο οποίο βασίζεται αποδίδει 480 ίππους και 860 Nm ροπής από ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που στέλνει την ισχύ και στους τέσσερις τροχούς, προσφέροντας αυτονομία 420 χιλιόμετρων.