Πρώτες εικόνες για το πλήρως ηλεκτρικό Volvo XC90 (photos)


Αποκτούμε μια πρώτη, ανεπίσημη πάντως, ιδέα για το πώς θα είναι το EV SUV της Volvo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • 15/8/2022

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, η Volvo έχει επιβεβαιώσει επίσημα ότι μέσα στο 2022 θα υπάρξει η πλήρως ηλεκτρική έκδοση του XC90. Πλέον, μπορεί κανείς να ισχυριστεί με σχετική ασφάλεια ότι έχουμε μια πρώτη ιδέα για το πώς θα μοιάζει.

Σχετικές εικόνες - σε επίπεδο σχεδίων ευρεσιτεχνίας - κυκλοφόρησαν στο Worldscoop, ένα γνωστό forum για τους λάτρεις αυτοκινήτων της Ευρώπης. Από τη στιγμή που οι σχετικές πατέντες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την εταιρία, δεν μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι ότι πρόκειται για το νέο EV, ωστόσο δύο είναι τα στοιχεία που μας κάνουν να νιώθουμε μια «βεβαιότητα».

Αφενός η εξαιρετική ομοιότητα των εικόνων με το τωρινό XC90, ιδίως στο προφίλ, αφετέρου η πρόσφατη κατάθεση από την Volvo του εμπορικού σήματος EXC90. Άλλωστε, πέρυσι, ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας, Hakan Samuelsson, είχε ξεκαθαρίσει ότι το όνομα του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα ξεκινά με φωνήεν. Πόσες συμπτώσεις να έχουν προκύψει μαζί;

Το νέο, ηλεκτρικό, SUV θα είναι δημιουργία του Concept Recharge, το οποίο «αντιπροσωπεύει ένα μανιφέστο για το πλήρως ηλεκτρικό μέλλον της Volvo Cars, καθώς και έναν νέο τύπο οχήματος», όπως είχε δηλώσει ο επικεφαλής σχεδίασης της Volvo Cars, Robin Page.

Όπως φαίνονται από τις πατενταρισμένες φωτό, που διέρρευσαν και από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUIPO), στο εμπρός μέρος υπάρχουν λεπτούς προβολείς με κάθετα προσανατολισμένους γωνιακούς αεραγωγούς. Όσο για τη μάσκα, δεν έχει σχεδιαστικές λεπτομέρειες, κάτι που ενισχύει την πίστη ότι πρόκειται για πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο και όχι για ανανέωση του παρόντος υβριδικού.

Στο πίσω μέρος, η «σφραγίδα» του Concept Recharge είναι εμφανής στην σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, ενώ δεν υπάρχει πουθενά στο κάτω μέρος ένδειξη για εξάτμιση.

Πλέον, αναμένεται το επόμενο διάστημα να παρουσιαστούν περισσότερες - και πιο επίσημες – πληροφορίες για το ηλεκτρικό XC90, το οποίο αρχικά θα πωλείται παράλληλα με το τρέχων υβριδικό μοντέλο, όπως έχουν τονίσει από την Volvo. Το τελευταίο, πάντως, αναμένεται να ανανεωθεί με νέα έκδοση facelift.

Πηγές - Φωτό: Worldscoop / EU Intellectual Property Office