Stellantis: Έξι EV θα παράγονται στη Γαλλία, δήλωσε ο Tavares


Σε μία ενίσχυση της γαλλικής αγοράς και της παρουσίας EV στους δρόμους της χώρας προχωρά ο Όμιλος Stellantis, με την παραγωγή έξι ηλεκτρικών μοντέλων επί γαλλικού εδάφους.

  • 18/10/2022

Η Stellantis προχωρά σε μία σημαντική κίνηση, διπλασιάζοντας επί της ουσίας την παραγωγή EV του ομίλου στη Γαλλία.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από τον CEO του ομίλου, Carlos Tavares, που παρευρέθηκε στα stands των Jeep, Peugeot και DS στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, μαζί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron.

Σύμφωνα με τον Tavares, μοντέλα όπως το e-308, και τα επερχόμενα 3008 και 5008 της Peugeot, καθώς κι ένα νέο SUV από τη Citroen, θα κατασκευάζονται στη Γαλλία.

Πιο συγκεκριμένα, το εργοαστάσιο του Mulhouse, στην ανατολική Γαλλία, θα κατασκευάζει το e-308 στις εκδόσεις hatchback και station wagon, καθώς και e-408 coupe αρχής γενομένης από το 2023.

Έπειτα, το ιστορικό εργοστάσιο στο Σοσό θα παράγει το αμιγώς ηλεκτικό 3008 και το 5008, με την νέα πλατφόρμα STLA Medium.

Τέλος, στη Ρεν θα κατασκευάζεται το νέο EV SUV της Citroen, την επωνυμία του οποίου ακόμα δε γνωρίζουμε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Macron ανακοίνωσε πως αυξάνει την επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού οχήματος προς τις οικογένειες με μικρότερα εισοδήματα από τα 6000 στα 7000 ευρώ.