Σύντομα στους ουρανούς το ηλεκτρικό αεροταξί της VoloCity


Η Volocopter GmbH σκοπεύει να έχει έτοιμο προς χρήση το VoloCity, το ηλεκτρικό αεροταξί της εντός του 2024, το οποίο θα χρησιμοποιεί σε χώρες της Ασίας, μετά την εξασφάλιση επένδυσης και από τις Daimler και Geely.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/2/2022

Όπως ανακοινώθηκε, Volocopter, η εταιρεία η οποία εξελίσσει το VoloCity, το ηλεκτρικό εναέριο ταξί της, θα έχει έτοιμες κάποιες από αυτές τις πτητικές μηχανές το 2024, έπειτα από την επένδυση που έκαναν σε αυτή εταιρείες όπως η Daimler και η Geely. 

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Christian Bauer, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής τής Volocopter GmbH η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει 10-20 ιπτάμενα αεροταξί στη Σιγκαπούρη για τη μεταφορά τουριστών σε δημοφιλή μέρη της όπως η Marina Bay Sands και το νησί Sentosa.

Όπως είπε ο κ. Bauer, η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση 322 εκατομμυρίων ευρώ από επενδυτές μεταξύ των οποίων η Daimler και η Geely και σκοπεύει να επεκταθεί επιχειρηματικά στη Μαλαισία και την Ινδονησία.

Προς το παρόν, βρίσκεται στη διαδικασία για να αποκτήσει το VoloCity το πιστοποιητικό πλοϊμότητας από τις αρχές της Σιγκαπούρης ενώ έχει ξεκινήσει να πράττει το ίδιο και με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια («EASA») ώστε να λάβει την αντίστοιχη έγκριση για χρήση των ηλεκτροκίνητων ιπτάμενων οχημάτων της (sic) και σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου.