Τα 1.000 km της Mercedes-Benz Vision EQXX (Video)


Πριν από λίγο καιρό, η Mercedes-Benz απέδειξε με την πρωτότυπη Vision EQXX ότι είναι εφικτή η κάλυψη μιας απόστασης 1.000 km μόνο με μία φόρτιση. Ας δούμε πώς έγινε εφικτό μέσω της αφήγησης όσων συμμετείχαν στην προσπάθεια.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙO.
  • 3/5/2022

Η Mercedes-Benz EQXX δεν είναι μόνο ένα εντυπωσιακό, στατικό, πρωτότυπο αλλά αποδείχτηκε ένα από τα οχήματα της γερμανικής εταιρείας τα οποία θα παραμένουν στην ιστορία ως ένα από τα σημαντικότερά της. 

Ο λόγος είναι ότι ήταν το όχημα που ξεπέρασε ένα ψυχολογικό αλλά κυρίως ουσιαστικό όριο: τη δυνατότητα να διανύσει ο οδηγός με αυτό τουλάχιστον 1.000 km σε πραγματικές συνθήκες κίνησης με μία πλήρη φόρτιση των μπαταριών ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου.

Φυσικά, η Vision EQXX παραμένει ένα πρωτότυπο καθώς ενσωματώνει σε κάθε τομέα της τεχνολογίες οι οποίες αναμένεται να εφαρμοστούν στο μέλλον στα μοντέλα παραγωγής τής Mercedes-Benz.

Ωστόσο, η πρακτική χρήση τους και ο συνδυασμός τους σε πραγματικές συνθήκες κίνησης και η εκπλήρωση του αρχικού στόχου –αναφορικά με την απόσταση που μπορεί να διανύσει χωρίς να χρειαστεί αναγκαστική φόρτιση– ήταν ένα επίτευγμα για τους ανθρώπους της γερμανικής εταιρείας.

Ήταν μια επίδειξη «τεχνολογικής δύναμης» και μια πρωτιά στον ανταγωνισμό των αυτοκινητοβιομηχανιών και στα ηλεκτροκίνητα οχήματα. Η ουσιαστική αύξηση της αυτονομίας τους είναι μια διαδικασία η οποία χρειάζεται περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι ισχύει γι’ αυτόν στον οποίο προσαρμόστηκαν στις νέες συνθήκες και δημιούργησαν τα καινούργια μοντέλα τους αυτής της τεχνολογίας.

Ωστόσο, η εξέλιξη των μπαταριών είναι ακόμα στην αρχή της, ως διαδικασία. Το ίδιο ισχύει και για το σύστημα διαχείρισης της ενέργειας σε ένα ηλεκτρικό όχημα. Η βελτίωσή τους θα είναι μια σταδιακή πορεία η οποία κάποιες φορές θα επιταχύνεται από την επίτευξη στόχων που φάνταζαν δύσκολο να πραγματοποιηθούν μέχρι πρότινος (κάθε φορά).

Στο παρακάτω βίντεο που δημοσίευσε η Mercedes-Benz μπορούμε να δούμε την υλοποίηση της προσπάθειας των ανθρώπων της οι οποίοι ανέλαβαν να δημιουργήσουν και να οδηγήσουν τη Vision EQXX στην προεπιλεγμένη διαδρομή από το Sindelfingen (νότια Γερμανία), δηλαδή εκεί που βρίσκεται το εργοστάσιο «Factory 56» της εταιρείας, ως την παραθαλάσσια πόλη Cassis, στη νότια Γαλλία.