Teaser για τον απόγονο του Renault 4 στην ηλεκτρική crossover μορφή του (photos)


Η Renault αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Renault 4, που θα επιστρέψει ως ηλεκτρικό crossover στις 17 Οκτωβρίου, στο Paris Motor Show.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: RENAULT
  • 4/10/2022

Η Renault συνεχίζει τα νέα πρότζεκτ πριν την έναρξη του Paris Motor Show, αυτή τη φορά με ένα ηλεκτρικό crossover από τη δεκαετία του '60: Το Renault 4.

Το εμβληματικό μοντέλο της γαλλικής εταιρείας, γνωστό και ως 4L, μέτρησε περίπου 30 χρόνια παραγωγής, ενώ δημιουργήθηκε για να ανταγωνιστεί το Citroen 2CV. Η ιστορία του καταγράφει πάνω από ένα εκατομμύριο οχήματα, που κατασκευάστηκαν στα 10 εργοστάσια τα οποία είχαν αναλάβει τη συναρμολόγησή του, και ξεδιπλώνεται στο σήμερα, όπου η Renault επαναφέρει το 4L ως crossover EV concept car.

Η Renault θα υιοθετήσει ένα πιο περιπετειώδες στυλ και λουκ για το νέο της concept όχημα, καθώς το 4 θα ανήκει στην κατηγορία supermini, ενώ θα ακολουθήσει τη «μόδα» των crossover και όχι αυτήν των hatchback, όπως έκανε, αντιθέτως, η Renault με το R5.

Οι πρώτες εικόνες, παρόλο που είναι σκοτεινές, όπως φυσικά και σε κάθε άλλο teaser, προδίδουν μερικά στοιχεία για την εμφάνιση του εξηλεκτρισμένου μοντέλου. Μεγάλα, σκληροτράχηλα ελαστικά και μία ανάρτηση που θυμίζουν off-road όχημα.

Θέλοντας να εντείνουν την αναμονή, οι άνθρωποι της Renault δήλωσαν ότι το νέο Renault 4 θα έρθει ανανεωμένο και εξηλεκτρισμένο, ενώ θα είναι σημαντικά μεγαλύτερο σε μέγεθος από τον πρόγονό του, γνωστό και ως Quatrelle. Η μοντέρνα εκδοχή του Renault 4 βρίσκεται ένα βήμα πριν την αποκάλυψή της ως concept car, ενώ δεν αποκλείεται η εταιρεία να βάλει μπρος την παραγωγή του μοντέλου στο μέλλον.