Tesla Cybertruck: Νέα φωτογραφία με το πρωτότυπο σε δημόσιο δρόμο


Οι δοκιμές του Tesla Cybertruck σε δημόσιους δρόμους συνεχίζονται, με νέο πρωτότυπο να κάνει την εμφάνισή τους στις ΗΠΑ, μην έχοντας ένα σημαντικό κομμάτι του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/10/2021

Δεν είναι ούτε το πρώτο, ούτε το τελευταίο όχημα χωρίς χερούλια στην πόρτα.

Αναφερόμαστε ασφαλώς στο πρωτότυπο του Cybertruck, που εντοπίστηκε στις ΗΠΑ, σε δημόσιο δρόμο, στο πλαίσιο των δοκιμών που κάνει η Tesla ενόψει την κυκλοφορίας του.

Ο CEO της εταιρείας, Elon Musk, είχε τονίσει το αυτοκίνητο πως δεν θα διαθέτει χερούλια, με τις πόρτες να ανοίγουν αυτόματα, όταν πλησιάζει ο οδηγός προς αυτές.

Και δεν είναι μόνο η Tesla που θέλει να αφαιρέσει αυτό το κομμάτι του αυτοκινήτου, αυτοματοποιώντας ακόμα μία λειτουργία του.

Ο λόγος που μπορεί να θέλει η Tesla εν προκειμένω να αφαιρέσει τα χερούλια, είναι αισθητικός αλλά και κατασκευαστικός, αφού ένα panel χωρίς χερούλια για την πόρτα κατασκευάζεται ευκολότερα και φθηνότερα.

Ήδη το Model X διαθέτει αυτόματη πόρτα, αν και διαθέτει χερούλια, σε περίπτωση που θέλει ο οδηγός να ανοίξει έτσι το όχημα.

Το αυτό ισχύει και για το Model S, κι αυτό δείχνει τη συνολική στάση της εταιρείας και σε αυτόν τον τομέα: αυτοματοποίηση, αυτοματοποίηση, αυτοματοποίηση.