Tesla: Φθηνότερο στην Ελλάδα το Model 3 - Δείτε τη νέα τιμή του


Η Tesla προχώρησε σε μείωση τιμών και για τις δύο εκδόσεις του ανανεωμένου Model 3. Πότε περιμένουμε την έκδοση Performance στην Ελλάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER
  • 22/4/2024

Πιο προσιτό είναι για τους υποψήφιους αγοραστές το ανανεωμένο Model 3 στην Ελλάδα. Η Tesla προχώρησε σε μείωση τιμών τόσο για την πισωκίνητη έκδοση όσο και για την τετρακίνητη Long Range.

Από την 1η του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν παρουσιάστηκε η facelift εκδοχή του αμιγώς ηλεκτρικού sedan, γνωστή με το όνομα Highland, η τιμή του παρέμενε σταθερή στη χώρα μας. Η πισωκίνητη έκδοση κόστιζε 41.990 € και η τετρακίνητη 49.990 €.

Πλέον, η Tesla προχώρησε σε μείωση των τιμών κατά 2.000 €. Έτσι, για το «βασικό» Model 3 απαιτούνται 39.990 € και για το τετρακίνητο 47.990 €. Με βάση τις επίσημες προδιαγραφές, η έκδοση με τον έναν ηλεκτροκινητήρα χρειάζεται 6,1 sec για τα 0-100 km/h, έχει τελική ταχύτητα 201 km/h και αυτονομία 513 km.

Από την άλλη πλευρά, η τετρακίνητη Long Range μπορεί να ταξιδέψει έως 629 km με μία φόρτιση, επιταχύνει σε 4,4 sec από 0-100 km/h, ενώ έχει την ίδια τελική ταχύτητα με την «απλή» (201 km/h).

Αν και η Tesla δεν ανακοινώνει επίσημα την ισχύ των δύο παραλλαγών, οι πληροφορίες θέλουν το πισωκίνητο Model 3 να έχει περίπου 300-320 PS, ενώ το τετρακίνητο 400 με 420 PS.

Με βάση το διαμορφωτή του επίσημου site της Tesla στην Ελλάδα, από τη στιγμή της παραγγελίας απαιτούνται 2 έως 6 εβδομάδες για την παράδοση των αναβαθμισμένων sedan. Μπορείτε να δείτε όλα τα νέα στοιχεία του Model 3 Highland πατώντας ΕΔΩ.

Το Car and Driver είχε βρεθεί στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου στην έκθεση της Tesla στην Αθήνα και είχε «υποδεχθεί» το νέο Model 3. Ανακαλύψτε το μέσα από πλήθος φωτογραφιών πατώντας ΕΔΩ.

Τέλος, όσον αφορά τη νέα έκδοση επιδόσεων Performance, αυτή εκτιμάται ότι θα βρίσκεται στη χώρα μας μετά από περίπου ένα μήνα ή το αργότερο εντός δύο μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Tesla Model Y: Διαθέσιμη στην Ελλάδα η νέα, πισωκίνητη Long Range έκδοση (τιμές)

Tesla: Ακριβότερο στην Ελλάδα το Model Y - Δείτε τη νέα τιμή του

Η Tesla εγκατέλειψε τα σχέδια για φθηνό EV - Οι λόγοι πίσω απ' την απόφαση