LIVE PHOTOS: Το νέο Model 3 ήρθε στην έκθεση της Tesla (εκδόσεις-τιμές)


Το Car and Driver «υποδέχθηκε» το ανανεωμένο Model 3 στην έκθεση της Tesla στο Μαρούσι. Ανακαλύψτε το μέσα από τις φωτογραφίες.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: CAR AND DRIVER GREECE
  • 20/12/2023

Πριν από λίγους μήνες, η Tesla προχώρησε σε «φρεσκάρισμα» του Model 3, με την αποκάλυψη της facelift έκδοσής του, που φέρει το όνομα Highland.

Εδώ και λίγες ώρες, το νέο μοντέλο βρίσκεται στην έκθεση της φίρμας στο Μαρούσι. Το Car and Driver ήταν εκεί και το υποδέχθηκε, έχοντας την ευκαιρία να το φωτογραφήσει.

Η παραγωγή του ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου 2023 και τα πρώτα αντίγραφα έφτασαν στη χώρα μας στα τέλη του Νοεμβρίου. Μετά τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες, ξεκίνησαν οι παραδόσεις στους πελάτες που το είχαν παραγγείλει. Ήδη στους ελληνικούς δρόμους μπορείτε να δείτε να κυκλοφορούν περίπου 60 με 70 Highland.

Με βάση το επίσημο site της Tesla, οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης είναι από 3 έως 6 εβδομάδες για τις δύο εκδόσεις του νέου Model 3: Την πισωκίνητη Standard Range με τον έναν ηλεκτροκινητήρα και την τετρακίνητη Long Range με τους δύο ηλεκτροκινητήρες (Dual Motor).

Η πρώτη προσφέρει αυτονομία 513 km, επιταχύνει από 0-100 km/h σε 6,1 sec. και έχει τελική ταχύτητα 201 km/h, ενώ διατίθεται στη χώρα μας στην τιμή των 41.990 €. Η δεύτερη έχει αυτονομία 629 km, διατηρεί την ίδια μέγιστη ταχύτητα, ωστόσο χρειάζεται μόλις 4,4 sec. για τα 0-100 km/h. Η τιμή της ξεκινά από 49.990 €.

Η αυξημένη αυτονομία σε σχέση με τον προκάτοχό του οφείλονται στη βελτίωση της αεροδυναμικής του νέου Model 3, το οποίο στο εμπρός τμήμα «δανείζεται» αρκετά στοιχεία από το μεγαλύτερο «αδελφό» του, Model S.

Όσο για το εσωτερικό, οι αλλαγές είναι ακόμα περισσότερες, με επανασχεδιασμένο ταμπλό, νέας σχεδίασης τιμόνι, συνθετικό δέρμα, περισσότερα ηχεία κ.α.

Μάθετε τα πάντα για το νέο Model 3 Highland πατώντας ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Test Drive: BMW M2 - Tesla Model S Plaid - Δοκιμάζουμε τα sportcars με τις κορυφαίες επιδόσεις

Εντυπωσιακή μάχη Tesla Model S Plaid εναντίον Bugatti Chiron Super Sport στα 400 μέτρα (video)

Γιατί οι κλέφτες αυτοκινήτων γυρίζουν την πλάτη στα μοντέλα της Tesla