Tesla: Ακριβότερο στην Ελλάδα το Model Y - Δείτε τη νέα τιμή του


Η Tesla είχε προαναγγείλει την αύξηση της τιμής του Model Y σε μια σειρά από ευρωπαϊκές χώρες και τελικά η Ελλάδα δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΤΟΣ
  • 22/3/2024

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η Tesla γνωστοποίησε με αναρτήσεις στα social media ότι η τιμή του best seller μοντέλου της, του Model Y, θα αυξηθεί κατά 2.000 ευρώ την Παρασκευή 22 Μαρτίου σε μια σειρά από χώρες της Ευρώπης.

Στο ποστάρισμά της, δεν προσδιόριζε τις αγορές στις οποίες θα επιβληθεί η συγκεκριμένη αύξηση. Τελικά, η Ελλάδα συγκαταλέγεται σε αυτές, καθώς στο επίσημο site της εγχώριας αντιπροσωπείας η τιμή του δημοφιλούς SUV«ενσωμάτωσε» τη συγκεκριμένη αύξηση.

Πλέον, η φθηνότερη, πισωκίνητη, βασική έκδοσή του κοστίζει 44.990 ευρώ, από 42.990 €, ενώ ανάλογη «επιβάρυνση» υπάρχει και στις άλλες δύο. Έτσι, για την Long Range απαιτούνται 51.990 €, ενώ για την Performance 57.990 €. Διευκρινίζεται ότι στα συγκεκριμένα ποσά δεν περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά II» για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Tesla είχε προχωρήσει σε σημαντική μείωση τιμών του Model Y στις αρχές του 2024, με εκπτώσεις που ξεπερνούσαν τις 4.000 ευρώ.

Ο «πόλεμος» των τιμών των αυτοκινήτων καλά κρατεί. Μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες προχωρούν σε μειώσεις ή σε παρουσιάσεις ηλεκτρικών μοντέλων με «προσιτό» κόστος απόκτησης, προκειμένου να βοηθήσουν τη διείσδυση των EV στην αγορά, αλλά και να αντιμετωπίσουν την «κινεζική» εισβολή στην Ευρώπη.

Ο ίδιος ο Elon Musk είχε δηλώσει πρόσφατα ότι «αν δεν επιβληθούν δασμοί στις εισαγωγές, οι Κινέζοι θα καταστρέψουν τις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες». Η εταιρεία του σκοπεύει να παρουσιάσει το δικό της προσιτό EV με τιμή κάτω από 25.000 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα κατασκευάζεται και στην Ευρώπη.

Ωστόσο, πολλές είναι οι «φωνές» στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας που είναι αντίθετες με τις μειώσεις των τιμών, καθώς οδηγούν, αναπόφευκτα, σε μικρότερα κέρδη για τα brands, όσο δεν μπορούν να περιορίσουν το κόστος παραγωγής των οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Tesla μπαίνει στο «χορό» των φθηνών EV - Πότε ξεκινά η παραγωγή του

Project Juniper: Όλα όσα ξέρουμε για το νέο Tesla Model Y που έρχεται εντός του 2024

Πωλήσεις ρεκόρ για την Tesla το 2023 - O λόγος που ο Elon Musk δε θα είναι ευχαριστημένος