Tesla Model 3: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση της facelift πρότασης


Οι πληροφορίες μιλούν για αλλαγές που θα μειώσουν σημαντικά το κόστος παραγωγής του ηλεκτρικού sedan και θα το κάνουν πιο ελκυστικό στο μάτι.

  • 29/11/2022

Σε μια κίνηση που πάει κόντρα στα καθιερωμένα αναμένεται να προχωρήσει η Tesla το προσεχές διάστημα σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Βλέπετε μέχρι πρότινος οι κατασκευαστές των ηλεκτρικών προτιμούσαν να κάνουν μικρές αλλαγές κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής των μοντέλων τους μέσω των over-the-air ενημερώσεων και σπάνια παρουσίαζαν facelift εκδόσεις, όπως συμβαίνει κατά κόρον στα συμβατικά αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με το Reuters, το δεύτερο «μονοπάτι» αναμένεται να περπατήσει η Tesla με το Model 3. Το επιτυχημένο εμπορικά sedan συμπληρώνει 6 χρόνια πορείας και ετοιμάζεται να ανανεωθεί με μια facelift έκδοση που θα έχει την ονομασία «Highland» και θα παρουσιαστεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.

Η ουσία αυτής της ανανέωσης βρίσκεται στη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της απλοποίησης του design, κυρίως στο εσωτερικό. «Μα πόσο μπορεί να απλοποιηθεί μια καμπίνα που έχει μόνο καθίσματα, ένα τιμόνι και μια τεράστια οθόνη;» μπορεί να αναρωτηθεί αναμενόμενα κάποιος. Το... μπαλάκι είναι πλέον στην πλευρά του Elon Musk και της ομάδας του που θα απαντήσουν στο ερώτημα με την επίσημη παρουσίαση της πρότασης.

Μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό αναφέρουν ότι πίσω από την ανανέωση που ετοιμάζει η Tesla στο Model 3, το πιο φθηνό μοντέλο στη γκάμα της που στην Ελλάδα η τιμή του ξεκινά από τις 52.990€, είναι η αυξανόμενη πίεση που δέχονται οι κατασκευαστές EV από τους Κινέζους ανταγωνιστές τους.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία μεγάλη αλλαγή που πραγματοποίησε η Tesla ήταν στο Model S στο οποίο πρόσθεσε το yoke τιμόνι και γύρισε την κεντρική οθόνη σε οριζόντια διάταξη, με το τελευταίο στοιχείο να εφαρμόζεται και στο Model 3.