Tesla: Πάνω από 1,6 εκ. οι προπαραγγελίες του πολυαναμενόμενου Cybertruck


Εξωτερική πηγή αναφέρει πως οι προπαραγγελίες για το Tesla Cybertruck έχουν ξεπεράσει πια τις 1,6 εκατομμύρια.

  • ΦΩΤΟ: TESLA
  • 24/11/2022

Το Tesla Cybertruck, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2019, βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο να μπει στην παραγωγή.

Κι αυτό, αφού η αρχή της παραγωγής του νεότερου μοντέλου της μάρκας έχει αναβληθεί τρεις φορές: από τα τέλη του 2021 στα τέλη του 2022, μετά στις αρχές του 2023, και τώρα στα μισά του ερχόμενου έτους.

Παρά τις αλλαγές αυτές, καθώς και την αύξηση της τιμής του μέσα σε αυτό το διάστημα, το ιδιαίτερο όχημα παραμένει δημοφιλές ανάμεσα στους επίδοξους αγοραστές του. Αυτό φαίνεται αρκετά καλά με τον αριθμό των προπαραγγελιών που έχουν γίνει ήδη για το μοντέλο.

Τον Μάιο του 2021, οι προπαραγγελίες έφταναν τις 1 εκατομμύριο, ενώ ως τον Νοέμβριο του 2021 άγγιζαν τις 1,3 εκ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Electrek, που ως πηγή του έχει ένα tracker που δεν αποτελεί επίσημο εργαλείο της Tesla, οι προπαραγγελίες του Cybertruck αριθμούν πια τις 1,6 εκ. Πρόκειται, μεν, για προσεγγιστική εκτίμηση, αλλά αρκετά ακριβής, και σίγουρα εντυπωσιακή - ιδίως αν αναλογιστεί κανείς πως όποιος θέλει να κάνει προπαραγγελία, θα πρέπει να καταθέσει προκαταβολή 100.000 δολαρίων.

Κάπως έτσι, αν όντως ισχύει ο αριθμός των προπαραγγελιών, η Tesla έχει εξασφαλίσει κεφάλαιο ύψους 162 εκ. δολαρίων, ενώ αν όλες αυτές οι προπαραγγελίες γίνουν αγορές, τα έσοδα για την εταιρεία θα αγγίξουν τα 123 δισ. δολάρια.