Τι αποφάσισε ο Όμιλος VAG για το Scout EV;


Στη χθεσινή συνάντηση των ανώτατων στελεχών του Ομίλου VAG αποφασίστηκε να επανέλθει στην παραγωγή το Scout ως ηλεκτροκίνητο αυτή τη φορά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΕΙΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 12/5/2022

Ο Όμιλος VAG επιβεβαίωσε επίσημα την πρόθεσή του να επαναφέρει στην αμερικανική αγορά (κατ’ αρχήν) το Scout ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Η απόφαση ελήφθη εχτές από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα σκίτσα του νέου μοντέλου.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του γερμανικού Ομίλου, θα δημιουργηθεί μια «ξεχωριστή, ανεξάρτητη εταιρεία» η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη και κατασκευή του Scout, τόσο σε έκδοση SUV όσο και σε pickup. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα ονομάζεται αυτή, ποιο θα είναι το εμπορικό σήμα που θα φέρει στο αμάξωμά του και από ποιο δίκτυο αντιπροσώπων θα διατίθεται.

Όπως ανακοινώθηκε, η παραγωγή του θα αρχίσει το 2026 και θα βασίζεται σε μια καινούργια πλατφόρμα την οποία θα δημιουργήσει ο Όμιλος VAG. O κ. Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος αυτού, δήλωσε σχετικά: «Έπειτα από την επιτυχημένη επιστροφή μας στις ΗΠΑ, πλέον έχουμε την ευκαιρία να ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε μια από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες αγορές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

»Η ηλεκτροκίνηση, μας παρέχει μια ιστορική ευκαιρία να εισέλθουμε ως Όμιλος στην εξαιρετικά ελκυστική κατηγορία των pickup και μεγάλων SUV, υπογραμμίζοντας τη φιλοδοξία μας να γίνουμε σχετικός παίκτης στην αγορά των ΗΠΑ».

Αντιστοίχως, ο κ. Arno Antlitz, Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου VAG, δήλωσε αναφερόμενος στη νέα εταιρεία που θα δημιουργηθεί: «Θα είναι μια ξεχωριστή μονάδα και μάρκα εντός του Ομίλου Volkswagen που θα διοικείται ανεξάρτητα. Αυτό ταυτίζεται με το νέο μοντέλο διοίκησης του Ομίλου, το οποίο θέλει μικρές μονάδες που να ενεργούν ευέλικτα και να έχουν πρόσβαση στις τεχνολογικές μας πλατφόρμες για να αξιοποιούν τις συνέργειες».