To 8θέσιο ηλεκτρικό Fresco XL υπόσχεται αυτονομία 1000 km (video)


H νορβηγική start-up Fresco αποκάλυψε ένα όχημα με MPV χαρακτηριστικά και υπόσχεται τετραψήφια νούμερα αυτονομίας με μία μόλις φόρτιση.

  • 7/2/2022

H start-up Fresco με έδρα την Νορβηγία παρουσίασε ένα ηλεκτρικό όχημα που θυμίζει MPV, μεταφέρει 8 επιβάτες και μπορεί να κινηθεί με μία φόρτιση για 1000 km! Το μοντέλο το οποίο ονομάζεται Fresco XL παρουσιάστηκε μέσα από 3D απεικόνιση και όχι σε φυσική μορφή ενώ κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα τόσο με τους αριθμούς του όσο και με τον φουτουριστικό σχεδιασμό του.

Η Νορβηγική start-up που ανέπτυξε το project και η οποία έχει πάρει την ονομασία της από τον Αμερικανό μελλοντιστή (!) Jacque Fresco, δεν αποκάλυψε πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το δημιούργημά της. Αυτό που μας είπε είναι ότι το XL θα έχει τη δυνατότητα για διπλή παροχή ενέργειας που σημαίνει ότι στο εσωτερικό θα υπάρχουν πρίζες όπου θα μπορούν να συνδέονται διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, όπως για παράδειγμα ένα laptop.

Θυμίζουμε πως η Fresco είχε παρουσιάσει και το 2019 μία άλλη ηλεκτρική πρόταση που αφορούσε ένα sedan με την ονομασία Reverie. Έκτοτε, όμως, δεν μάθαμε κάποιο άλλο νέο της μέχρι που εμφανίστηκε με νέα πρόταση.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το XL έχει σχεδιαστεί ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε ακραίες καιρικές συνθήκες και έχοντας κατά νου ότι μιλάμε για νορβηγικής έμπνευσης σχέδιο, τότε μάλλον εννοείται το χιόνι και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Εδώ να θυμίσουμε πως πριν από λίγες ημέρες η Polestar παρουσίασε τη δική της… εκχιονιστική πρόταση.

Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ωραία αλλά μέχρι να γίνουν πραγματικότητα αρκετοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Όσοι πάντως έχουν πειστεί και θέλουν να είναι μεταξύ των πρώτων που θα παραλάβουν μία από τις 3.000 μονάδες που υπολογίζεται ότι θα κατασκευαστούν, τότε μπορούν να καταθέσουν προκαταβολή της τάξεως των 1.000€. Τα υπόλοιπα 99.000€ ώστε να συμπληρωθεί η τελική αξία του XL θα πρέπει να καταβληθούν με την παράδοση του οχήματος.

Πάντως μέχρι η πρόταση της Fresco να αποκτήσει… ζωή μπορείτε να τσεκάρετε μια σειρά αξιόπιστων ηλεκτρικών αυτοκινήτων που είναι διαθέσιμα στην αγορά των μεταχειρισμένων.

Δείτε το video με την παρουσίαση του Fresco XL...