To Fisker Pear και η προσιτή τιμή του


Τα στελέχη της Fisker παρουσίασαν ένα νέο σκίτσο του Pear, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου που θέλουν να κατασκευάσουν, το οποίο αναμένεται να κοστίζει φθηνότερα από τα υπόλοιπα, στην αμερικανική αγορά τουλάχιστον.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 27/5/2022

Η Fisker απασχολεί την επικαιρότητα με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της τα οποία πρόκειται να κατασκευάσει «στο μέλλον» και τα οποία καθυστερεί να τα δημιουργήσει.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες παρουσίασε το πρώτο σκίτσο του Pear (φωτογραφία κάτω), ενός νέου ηλεκτρικού μοντέλου που προγραμματίζει να δημιουργήσει και το οποίο θα έχει «επαναστατική τεχνολογία» όπως δηλώνουν οι άνθρωποι της εταιρείας, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά.

Τώρα, έδωσαν στη δημοσιότητα ένα νέο σκίτσο αυτού (αρχική φωτογραφία) στο οποίο το αμάξωμά του είναι λιγότερο «επιθετικό» και πιο κομψό σχεδιαστικά. Σε αυτό μπορούμε να δούμε ότι η μάσκα του θυμίζει την αντίστοιχη του Ocean και πιθανόν το νέο μοντέλο να είναι ένα μικρότερο σε διαστάσεις όχημα με τη γενικότερη αισθητική αυτού (Ocean).

Εκπρόσωπος της Fisker δήλωσε ότι η βασική έκδοση του Pear θα είναι φθηνότερη από τους ανταγωνιστές του στην αγορά των ΗΠΑ και ότι αναμένεται να ξεκινά από περίπου τα 29.000 δολάρια (περίπου 27.000 ευρώ, τρέχουσα ισοτιμία).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο ενδεχομένως να παρουσιαστεί εντός του 2024, δηλαδή νωρίτερα απ’ ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ωστόσο, με δεδομένο ότι ακόμα δεν έχει αρχίσει η παραγωγή του Ocean (η οποία είχε οριστεί να ξεκινήσει εντός του 2022) η διαδικασία εξέλιξης του Pear μπορεί να επισπευσθεί ένα δοθεί προτεραιότητα σε αυτό.